Чт, 2024-03-28, 19:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

04:24
США розширюють програму навчання українських військових - 500 бійців на місяць
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сполучені Штати оголосили про розширення програми навчання українських Збройних сил в Європі, щоб тренувати приблизно пів тисячі військових на місяць.

Про це заявив речник Пентагону Пет Райдер, передає CNN.

"Загальновійськове навчання маневру є логічним наступним кроком у наших постійних тренувальних зусиллях, які почалися в 2014 році для нарощування потенціалу українських збройних сил", — сказав Райдер на брифінгу.

За його словами, починаючи з січня у межах програми планують навчати близько 500 українських військових щомісяця. Тренування проводитиме в Німеччині 7-ме командування армії США в Європі та Африці.

Речник Пентагону уточнив, що підготовка включатиме навчання з бойовою стрільбою, навчання на рівні відділення, взводу та роти, яке завершиться навчанням маневру на рівні батальйону. Підготовка також передбачає навчання спільних маневрів і загальновійськових операцій. 

Раніше CNN із посиланням на американських чиновників писало, що адміністрація Байдена розглядає можливість «значного розширення» навчання українських військовослужбовців, однак тоді йшлося про можливе навчання 2500 військових щомісяця.

З квітня США вже підготували близько 3,1 тисячі українських військових. Програми були націлені на навчання використання різних видів озброєння, зокрема американських гаубиць і систем HIMARS.

Окрім того, Європейський Союз також запустив тренувальну місію, в межах якої планують підготувати до 15 тисяч українських військовослужбовців. Очікується, що участь у ній візьмуть приблизно 20 країн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 324 | Додав: adminA | Теги: програма навчання українських війсь, 500 бійців, місяць, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]