Сб, 2024-04-20, 08:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:53
США з приводу атомної бомби більше вірять Ірану, а не Ізраїлю
Інші останні Новини світу

США, незважаючи на публічне обговорення можливого завдання удару по Ірану і концентрацію своїх сил навколо цієї країни, не вірять в те, що, проводячи ядерні дослідження, Тегеран, активно прагне до мети створити зброю масового знищення - атомну бомбу. Про це пише в п'ятницю американська газета The Los Angeles Times з посиланням на секретну доповідь американських спецслужб.

Цей документ, складений минулого року шістнадцятьма розвідувальними відомствами США, підтверджує висновки американських розвідників, зроблені ще раніше, - в 2007-му. У обох доповідях містяться висновки, що Тегеран припинив зусилля зі створення ядерних боєголовок ще в 2003 році. Проте іранські науковці провадять дослідження, які можуть дозволити їм створити ядерну зброю, якщо буде така потреба, зазначається в документі.

Водночас дипломати США запевняють, що скоординували з Ізраїлем можливі дії щодо Ірану. Вони передбачають усі можливі заходи на випадок, якщо економічні санкції проти Тегерана будуть недостатньо ефективними, заявив посол США в Ізраїлі Даніель Шапіро.

"Це правда, президент сказав, що ми координуємо(дії) з нашими ізраїльськими партнерами. І усі інші заходи для досягнення мети - на порядку денному", - сказав він, виступаючи перед представниками американської громадськості в Ізраїлі, передає "Інтерфакс".

Дипломат зазначив, що, незважаючи на економічний тиск на Іран, "він ще не досяг мети - змусити (Іран) зупинити ядерні програми". За словами посла, "плани вже верстають, накреслені заходи можуть бути активовані у будь-який час, коли виникне необхідність".

Ізраїльська розвідка не згодна з американською

Зазначимо, що незважаючи на оптимізм американців, які, здається, вірять у мирний характер іранської ядерної програми, Ізраїль дотримується протилежного поглядун. Він вважає Ісламську республіку загрозою для свого існування і обіцяє не допустити того, щоб Іран набув здатності створювати і доставляти ядерну зброю.

Представники ізраїльської розвідки нещодавно заявили, що, за їхіми підрахунками, Іран накопичив урану на чотири атомні заряди. "Наші розвіддані однозначно свідчать, що Іран веде роботи зі створення ядерної зброї", - заявив глава військової розвідки Ізраїлю Авів Кохаві.

Він нагадав, що верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ почати збагачення урану до збройового рівня. Тегерану знадобиться один рік для створення "сирого" пристрою і ще один-два року для створення ядерної боєголовки, яку можна буде встановити на балістичну ракету.

Кохаві також зазначив, що Іран вже отримав чотири тонни урану, збагаченого до 3,5%% і 100 кг, збагачених до 20%%.

Раніше ці ж дані озвучив глава Пентагону Леон Паннета, що підкреслив, що для США і Ізраїлю це "червона риса". Відповідаючи на запитання, чи можливо в цій ситуації застосування сили проти Ірану, він підкреслив, що "ніякі заходи не знімаються з порядку денного".

На цьому тлі Вашингтон і його союзники починають перекидати свої війська в район Перської затоки. Згідно з останніми даними, Вашингтон розмістив на авіабазі "Аль-Убейд" у Катарі ескадрилью стратегічних бомбардувальників B-1B в кількості не менше шести машин.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) розчароване результатами, досягнутими групою його спостерігачів у Тегерані на переговорах з приводу ядерної програми Ірану.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: США з приводу атомної бомби більше , а не Ізраїлю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]