Пт, 2024-04-26, 05:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Старі лампочки українці зможуть безкоштовно обміняти на LED
Інші останні Економічні новини

  В Україні запровадять програму безкоштовного обміну ламп розжарювання на світлодіодні LED-лампи для населення. Вони дозволять скоротити витрати українців, а також заощадити 7-10% електроенергії.

Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики, таку заяву зробила перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко. "Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енерго-зберігаючі LED-лампи, може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії під час пікового навантаження", – запевнила Свириденко.

Найближчим часом Мінекономіки надасть детальну інструкцію, як отримати світлодіодні лампи, – механізм буде максимально простим. Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у кулуарах двостороннього бізнес-форуму в Парижі, йдеться про заміну приблизно 50 млн ламп, як у населення, так і в державному та комунальному секторі.

 За його словами, це може скоротити навантаження на енергосистему на 1-1,5 ГВт, тоді як сьогодні дефіцит потужності становить близько 2 ГВт. Прем'єр зазначив, що вже досягнуто попередніх домовленостей про постачання таких ламп з одним із французьких виробників, а Франція готова профінансувати постачання 5 млн таких ламп.

Крім того, раніше у відповідь на заклик президента України Володимира Зеленського президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила на міжнародній конференції солідарності з українським народом у Парижі про те, що Єврокомісія профінансує закупівлю близько 30 млн. LED-ламп для України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 371 | Додав: adminA | Теги: Обмін, українці, Led, старі лампочки, безкоштовно | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]