Пт, 2024-03-29, 17:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:09
Статус міста офіційно отримав Гібралтар
Інші останні Політичні новини

гібралтар Гібралтар знову офіційно може називати себе містом через 180 років після того, як королева Великої Британії Вікторія вперше надала йому цей статус. Британська заморська територія раніше цього року подала заявку на статус міста у рамках святкування у Британії платинового ювілею королеви Єлизавети II. Про це пише видання BBC.

Коли дослідники переглянули Національний архів, вони виявили, що Гібралтар уже був визнаний містом у 1842 році. Уряд заявив, що Гібралтар був виключений з офіційних списків після того, як королева Вікторія спочатку надала йому статус, але неясно, як це сталося. Тепер йому знову надано статус міста.

Подібний статус не приносить якихось додаткових матеріальних благ, хоча часто може сприяти розвитку спільнот, поміщаючи їх на карту, і є джерелом гордості для мешканців.

Гібралтар є одним із п'яти визнаних міст за межами Британії. Гамільтон на Бермудських островах, Джеймстаун на острові Святої Олени та Дуглас на острові Мен вже були у списку, а Стенлі на Фолклендських островах був серед тих, хто був названий на честь цьогорічного ювілею.

Гібралтар був британською заморською територією з 1713 року, коли його було передано Британії за мирним договором, підписаним після війни за іспанську спадщину.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 437 | Додав: admin | Теги: місто, Гібралтар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]