Вт, 2024-04-23, 09:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
Стався витік радіоактивної води на аварійній АЕС у Франції
Інші останні Новини світу

З первинного контура охолодження автоматично зупиненого в четвер реактора АЕС "Пенлі" на півдні Франції стався витік радіоактивної води, повідомляє РИА "Новости".

У заяві компанії EDF - оператора АЕС - вказується, що витік не зробив ніякої дії на довкілля, охолодження реактора нині здійснюється в штатному режимі.

Нагадаємо, реактор був автоматично зупинений напередодні о 12: 20 (13: 20 за київським часом) після появи вогню і задимленості. Підрозділи пожежників увійшли до аварійного відсіку і ліквідовували два вогнища займання. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Як повідомляє EDF, витік стався в результаті розгерметизації стику одного з чотирьох насосів первинного контура охолодження реактора другого енергоблока АЕС. Рідина, що витекла, була зібрана в резервуари, що знаходяться безпосередньо усередині енергоблока, відмічає компанія.

За попередньою версією, стик був пошкоджений через те, що виник у безпосередній близькості від трубопроводу займання. Раніше французькі ЗМІ повідомляли про те, що причиною займання міг стати витік олії з насоса системи охолодження.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: витік радіоактивної води, аварійній АЕС, Франції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]