Чт, 2024-04-25, 10:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
Стягування терористами танків на Донбасі зафіксували ОБСЄ
Інші останні Надзвичайні новини

Терористи на Донбасі стягують танки в Донецькій області. Також стало відомо про інші порушення з боку російських окупантів.

Згідно зі звітом СММ ОБСЄ за 20 травня, спостерігачі помітили танки на окупованій території Донецької області.

«Місія зафіксувала такі порушення ліній відведення: 6 танків на полігоні в непідконтрольному уряду районі Донецької області. За лініями відводу, але поза виділених місць зберігання озброєння СММ виявила 3 танка на полігоні в непідконтрольному уряді районі Донецької області», – йдеться в повідомленні.

В ОБСЄ наголосили, що в цих зонах, згідно з пунктом 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року, розміщення важкого озброєння заборонено.

Також в ОБСЄ відзначили, що бачили бойовиків на ділянках розведення вогню. Така ситуація сталася в районі Станиці Луганської.

«На ділянці розведення в районі н. п. Станиця Луганська (підконтрольний уряду, 16 км на північний схід від Луганська), спостерігачі бачили 2 членів збройних формувань (з нарукавними пов’язками з написом «СЦКК») на південь від відремонтованого прольоту моста у Станиці Луганській», – йдеться в повідомленні.

Також бойовиків помітили поруч з ділянкою розведення в районі н. п. Золоте.

«Патрулюючи поруч з блокпостом збройних формувань на південь від ділянки розведення в районі н. п. Золоте команда СММ бачила 3 членів збройних формувань», – сказано в звіті ОБСЄ.

Нагадаємо, Зеленський також не виключає проведення всеукраїнського референдуму ініціативи України щодо припинення війни на Донбасі та повернення тимчасово окупованих територій, якщо інші плани не спрацюють.

З 14 по 16 травня, СММ ОБСЄ зафіксувала 1365 порушень режиму припинення вогню.

У Європейському союзі переконані, що Росія почала поступове поглинання тимчасово окупованих територій Донбасу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 591 | Додав: adminA | Теги: Донбас, стягування терористами танків, ОБСЄ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]