Вт, 2024-04-23, 11:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:44
Суд заарештував Єфремова на два місяці. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

  Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж двох місяців колишньому лідеру фракції Партії регіонів у Верховній Ради Олександру Єфремову.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя Печерського райсуду Володимир Карабань, передає УНІАН. Таким чином суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України.

"Клопотання Генеральної прокуратури задовольнити в повному обсязі, у задоволенні клопотання сторони захисту відмовити та термін тримання під вартою визначити до 28 вересня", - зазначається в рішенні суду.

Також в ухвалі вказано, що рішення може бути оскаржено в Апеляційному суді Києва упродовж 5 діб з моменту його оголошення.

Тим часом захист Єфремова обіцяє подати апеляцію після оголошення повного тексту рішення суду.

"5 серпня суд обіцяв о 8.20 ранку надати повний текст рішення, ми побачимо мотивацію суду, і виходячи з цієї мотивації писатимемо апеляцію", - сказав адвокат екс-глави фракції Партії регіонів Євген Солодко.

Відповідаючи на питання про те, якою була реакція Єфремова на таке рішення суду, Солодко сказав, що захист ще не встиг поспілкуватися зі своїм клієнтом, оскільки його відразу вивів конвой і повіз у СІЗО.

Що стосується місця утримання під вартою, то, за словами адвоката, суд не визначив такого. "До цього часу він (Єфремов - ред.) перебував у слідчому ізоляторі СБУ. Точніше це називається "Відділ забезпечення досудового розслідування", тобто внутрішня в'язниця СБУ, у якій утримують особливо небезпечних осіб. Я допускаю, що його триматимуть саме там", - сказав Солодко.

Він також зазначив серйозність інкримінованих Єфремову злочинів: "Зокрема стаття 110 (КК України - ред.) передбачає довічне ув'язнення. Тобто статті досить суворі".

Адвокат додав, що поки від його клієнта не надходило ніяких скарг на стан здоров'я.

Нагадаємо, 30 липня колишній голова парламентської фракції Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання Єфремов був затриманий в аеропорту "Бориспіль" на борту літака австрійських авіаліній за маршрутом Київ - Відень.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову фракції ПР у заволодінні майна підприємства "Луганськвугілля" (ч.5 ст.191 КК України), вчинення умисних дій з метою зміни територіальних меж України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч.3 ст.110 КК України), а також у створенні терористичної організації "ЛНР" (ч.1 ст.258-3 КК України).

Зазначені статті не передбачають виходу підозрюваного під заставу чи інші форми поруки.

Суд сьогодні, 1 серпня, близько 14-ї години почав обирати Єфремову запобіжний захід.

ГПУ просила суд арештувати Єфремова на 2 місяці, щоб унеможливити вплив з його боку на свідків та слідство.

У 2015 році стосовно Єфремова прокуратура відкривала кілька кримінальних проваджень. Зокрема, одне з них стосувалося розкрадання "кіотських грошей" фірмами Юрія Іванющенка за часів президентства Віктора Януковича, друге - за ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України щодо організації голосування у Верховній Раді 16 січня за "диктаторські закони". Крім того, прокуратура висувала йому звинувачення в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі й фінансуванні сепаратизму. Однак Печерський суд не знайшов складу злочину за цими звинуваченнями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: Два місяці, арешт, Суд, Єфремов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]