Вт, 2024-04-23, 23:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Священики в Греції припинять вважатися держслужбовцями і отримувати зарплату
Інші останні Новини Європейського Союзу

Греція: священики припинять вважатися держслужбовцями і отримувати зарплату

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас та архієпископ Афінський Ієронім домовилися, що грецька церква не протистоятиме пропозиціям уряду зробити державу "релігійно нейтральною" в обмін на щорічні субсидії.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Ципрас назвав історичною домовленість з грецькою православною церквою, оскільки це відкриває шлях змінам Конституції щодо відносин між державою і церквою.

За словами прем’єра Греції, церковні служителі більше не вважатимуться держслужбовцями і будуть виключені з реєстру тих, хто отримує зарплату безпосередньо з держбюджету. В той же час держава все ж платитиме щорічно певну суму у спеціальний церковний фонд у якості субсидії.

Щорічна субсидія до церковного фонду складатиме 189 млн євро, кошти фонду головним чином використовуватимуться для виплати зарплат близько 9 тисячам церковних служителів.

Угода між церквою та урядом також передбачає врегулювання суперечки щодо нерухомості, яка тривала кілька десятків років. Церква є одним з найбільших власників нерухомості у Греції.

Міжнародні кредитори Греції віддавна вимагали уряд країни скоротити число держслужбовців і провести приватизацію державного майна.

Досягнуту прем’єром та архієпископом домовленість ще мають затвердити уряд, парламент та церковний синод.

Як повідомлялося, уряд Греції планує змінити відносини між церквою та державою в рамках конституційної реформи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: зарплата, держслужбовці, священики, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]