Пт, 2024-04-26, 04:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Табір для мігрантів будують на білорусько-польському кордоні
Інші останні Новини Європейського Союзу

До табору, який почали будувати для мігрантів на білорусько-польському кордоні, доставлено гуманітарну допомогу, намети та електрогенератор.

Рішення про це ухвалив Олександр Лукашенко.

Спорудженням табору займаються військові та представники Червоного Хреста. Окрім того, білоруська сторона організовує доставлення харчування для дітей.

Нагадаємо: через міграційну кризу низка авіакомпаній припинили рейси до Мінська. Білоруський авіаперевізник «Белавіа» під тиском Туреччини ухвалив рішення про недопуск на рейси громадян Іраку, Сирії та Ємену. 13 листопада стало відомо про припинення польотів до Мінська сирійської авіакомпанії Cham Wings.

З серпня польські прикордонники запобігли близько 35 тис. спробам нелегального перетину кордону з території Білорусі мігрантами з Близького Сходу та країн Африки.

У листопаді ситуація загострилася, колони мігрантів – переважно з Сирії, Іраку та Ємену – без дозволів на в'їзд до Євросоюзу кілька разів спробували прорватися до Польщі з білоруської території, чинячи опір прикордонникам та військовим. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів зробила спробу масованого силового перетину кордону з Польщею.

До кінця листопада у прикордонній зоні Польщі з Білоруссю діє надзвичайний стан.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 574 | Додав: adminA | Теги: табір, мігранти, білорусько-польський кордон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]