Пт, 2024-05-03, 19:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:42
Табори у білорусі пригожин використовує для перекидання "вагнера" у країни Африки - ЦНС
Інші останні Новини світу

Очільник ПВК "вагнера" євген пригожин використовує табори на території білорусі для перепідготовки та перекидання своїх бойовиків у країни Африки.

Як повідомляє Центр національного спротиву, черговий борт з найманцями ПВК днями вилетів з білорусі до Західної Африки в район Нігеру.

За даними підпілля, процес перепідготовки "вагнерівців" на базі таборів у білорусі триває.

"Таким чином ПВК "вагнера" виступає експортером війни з України по всьому світу", - наголосили у Центрі нацспротиву.

Ситуація у Нігері і до чого тут "вагнер"

Наприкінці липня у Нігері військові відсторонили чинного президента Мохамеда Базума та його уряд від влади. Очільник заколоту у колишній французькій колонії та найбільш прозахідній країні Африки проголосив себе новим керівником країни.

Хоча публічно рф засудила переворот, у самому Нігері пройшла низка акцій, учасники яких виступали проти Франції, скандуючи гасла на підтримку рф і розмахуючи російськими прапорами.

6 серпня стало відомо, що один з ініціаторів перевороту у Нігері Саліфу Моді поїхав в Малі, де вийшов на зв'язок з членами ПВК "вагнер" і попросив у них підтримки. Їм потрібен "вагнер", оскільки ПВК стане їх гарантією утримання влади. Водночач президент Базум закликав США та світову спільноту відновити конституційний порядок у країні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 331 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]