Чт, 2024-04-25, 17:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:18
«Театральний Оскар» здобув міністр культури Євген Нищук
Інші останні Культурні новини
IMAGE1-left$Міністр культури України Євген Нищук отримав «Театральний Оскар» – нагороду «Київська Пектораль» за найкращу чоловічу роль у постановці «Прекрасний звір у серці».
Члени журі у складі мистецтвознавців і театральних критиків високо відзначили втілений ним на сцені київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір’я» образ Миколи Вінграновського, повідомляє прес-служба Мінкультури.

«Театр має жити і та кров, яку здають актори, щоразу виходячи на сцену – це щось надзвичайне! Завдяки цьому долаються усі негаразди. Сьогодні тут в залі присутня моя вчителька Валентина Іванівна Зимня, і ця нагорода для неї! Тут також є студенти, яких ми навчаємо, також вітаю всіх їх», – сказав Нищук.

Премію з Євгеном Нищуком розділив Олексій Вертинський з Молодого театру за роль у виставі «Загадкові варіації». Обоє акторів протягом усіх турів голосування отримували однакову кількість голосів, тож журі, вперше за історію існування премії, вирішило відзначити одразу двох номінантів. Щоправда, у промові зі сцени Євген Нищук наголосив: охоче би віддав свій голос Вертинському.

Усього за премію у 14 номінаціях змагалися 75 прем’єр 2013 року.

Цього року нагороду у більшості номінацій зібрала вистава Дмитра Богомазова «Morituri te salutant» за мотивами новел Василя Стефаника – вона стала і найкращою режисерською роботою, і найкращою виставою минулого року. Премію за головну жіночу роль отримала Надія Кондратовська з театру Російської драми за виставу «Обіцянка на світанку». До речі, одним із кандидатів на цю номінацію став чоловік – Михайло Кукуюк за роль Аннети у виставі «Дві панянки у бік півночі» в Театрі на лівому березі.

Довідка.

Премія «Київська пектораль» – найстаріша в Україні театральна премія. Заснована 1992 року Союзом театральних діячів України та Головним управлінням культури міста Києва. Традиційно церемонія нагородження відбувається напередодні Міжнародного Дня Театру.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: міністр культури Євген Нищук, «Театральний Оскар» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]