Чт, 2024-03-28, 14:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:36
Теперішньою роботою у Польщі 75 % українців задоволені, але їхні вимоги ростуть
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

75 % українців задоволені теперішньою роботою у Польщі, але їхні вимоги ростуть

75 %  українських трудових мігрантів в цілому задоволені теперішньою роботою у Польщі. Їм подобається рівень зарплати, ставлення з боку керівництва і взаємовідносини з колегами-поляками.

80% задоволені відносинами з місцевими жителями на побутовому рівні. Про це йдеться  у соціологічному дослідженні, проведеному  Аналітичним департаментом міжнародної компанії з аутстафінгу «Gremi personal» (Польща) у партнерстві з Соціологічною агенцією  VoxPopuli (Україна).Статистична вибірка- 1034 українських громадян, які працюють в 25 містах Польщі. Максимальна статистична похибка - 3.1%, дати польового етапу: січень-лютий 2020 року.

27% опитаних зрідка або часто відчували упереджене або негативне ставлення до себе через громадянство.  

«Українці досить комфортно почувають себе в Польщі і переважна більшість не стикалась з дискримінацією чи ксенофобією з боку поляків. Для більшості українців основною перевагою роботи в Польщі є вищий рівень заробітної плати та територіальна близькість. Кожного третього українця вабить  можливість легше знайти роботу, ніж у інших країнах ЄС.

Стабільність економічної та політичної ситуації в Польщі також є фактором, які змушують українців продовжувати виїжджати сюди на заробітки», -  інформує експерт з міжнародного працевлаштування і власник компанії з аутстафінгу “Gremi personal» Євген Кириченко.

Натомість тільки 52% задоволені перспективами кар’єрного росту. Ще чверть опитаних не вдоволені можливостями перевезення родин до Польщі. Кожному четвертому українцю не подобається рівень зарплати. В цілому 69% заробітчан не бачать жодних варіантів асиміляції у Польщі цього року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: 75 % українців задоволені, робота, вимоги, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]