Чт, 2024-03-28, 20:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:18
Тимошенко підтримали, а Януковича кличуть під трибунал - збірна опозиція провела численний мітинг
Інші останні Політичні новини

У Києві прихильники опозиційних партій провели акцію "За Україну без репресій". Вранці прихильники партій "БЮТ-Батьківщина", "Фронт Змін", Народного Руху України зібралися на Європейській площі і о 10.00 почали піший похід, передає УНІАН.

Колона у складі близько 2 тисяч осіб, які тримали в руках партійні прапори, в тому числі ВО "Свобода", спочатку рухалася по вулиці Грушевського в напрямку Верховної Ради і Будинку уряду. Потім опозиціонери "відвідали" Адміністрацію президента і спустилися на Майдан Незалежності.

На чолі колони йшли кілька народних депутатів з фракцій "БЮТ-Батьківщина": Олександр Турчинов, Володимир Яворівський і Андрій Павловський, а також представник "Народної самооборони" Олесь Доній. Разом з тим, серед учасників акції не було лідера партії "Фронт Змін" Арсенія Яценюка. Пізніше до акції приєдналися представники ВО "Свобода".

Учасники акції пронесли транспарант, на білому тлі якого чорними буквами написано "Межигірських садистів під суд", а також великий плакат із зображенням лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за ґратами. Позаду в колоні рухався автомобіль з гучномовцями, з яких лунали заклики: "Юлі - волю!", "Юля - наш президент!", "Януковича - під суд!", "Зека - на нари!". Крім того, учасники акції несли кілька невеликих металевих решіток.

Рух транспорту по Європейській площі в напрямку будівлі парламенту і уряду перекривали, оскільки колона йшла по проїжджій частині. Крім того, у зв'язку з наближенням колони прихильників опозиції до будинку Кабміну, перед його центральним входом виставили турнікети і посилили охорону. Зокрема, в'їзд на тротуар був перегороджений металевими турнікетами, за якими стояли бійці внутрішніх військ МВС України.

Біля будівлі Адміністрації президента між кількома народними депутатами і співробітниками правоохоронних органів сталася невелика сутичка після того, як учасники ходи підійшли до кордону, що огороджує прохід до будівлі з боку вул. Банкової.

Однак опозиціонерам вдалося пройти на Банкову і прикріпити на шпилі паркану під Адміністрацією президента символічну повістку до суду для Віктора Януковича. На плакаті написано "Народний трибунал України. Повістка №2. Одержувач: Янукович В.Ф. Адреса реєстрації: Київська область селище Старі Петрівці, Межигір'я, Хонка".

Далі на плакаті зазначається, що Януковича викликають до суду як обвинуваченого "за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, побої і тортури, катування Юлії Тимошенко і всього українського народу; незаконне позбавлення волі Юлії Тимошенко, Юрія Луценка і інших громадян; фальсифікацію підсумків голосування на виборах президента України; зловживання владою, перевищення влади; злочини проти правосуддя, втручання в діяльність судових органів".

На плакаті також зазначені дата, час і місце проведення суду - 19 травня 12.00 вулиця Хрещатик, 42, наметове містечко. При цьому автори "повістки" пропонують Януковичу "добровільно подати у відставку і покинути Україну".

Після цього опозиціонери прийшли на Майдан Незалежності в центрі Києва, де продовжили свою акцію на підтримку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна". Вони зосередилися під монументом Незалежності з партійними прапорами, транспарантами і скандували свої гасла. На сходинках підніжжя пам'ятника розташувалися народні депутати.

Учасники акції засудили і харківські угоди

Учасники акції опозиції "За Україну без репресій", яка проходила на Майдані Незалежності в Києві, засудили підписання "харківських угод" в 2010 році.

Під час свого виступу з імпровізованої трибуни народний депутат України Юрій Одарченко (фракція "БЮТ-Батьківщина") зазначив, що більш ганебних угод не було за всю історію України, оскільки через підписання "харківських угод" України фактично втратила частину свого суверенітету.

Інші народні депутати від опозиції закликали присутніх учасників акції вимагати від влади встановлення та покарання осіб, причетних до побиття екс-прем'єра України Юлії Тимошенко під час її транспортування з колонії в лікарню.

Вони також поінформували своїх прихильників про те, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова отримала і передасть "неспростовні факти" наслідків побиття Тимошенко європейськими дипломатам.

Представники опозиції, закликавши учасників акції не припиняти боротьбу з режимом Віктора Януковича попросили їх прийти 19 травня в наметове містечко опозиції неподалік від будівлі Печерського райсуду Києва для проведення символічного попереднього розгляду народним судом, який має винести свій вердикт президенту за вчинення ним злочинів проти лідерів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: трибунал - опозиція, Януковича, мітинг, Тимошенко підтримали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]