Сб, 2024-04-20, 10:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:30
Тимошенко погодилася на стаціонарне лікування за межами колонії - МОЗ
Інші останні Політичні новини

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко погодилася на стаціонарне лікування за межами Качанівської виправної колонії в Харкові, в якій в даний час утримується, повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко.

"Юлія Володимирівна дала згоду на проведення стаціонарного лікування. На сьогоднішній день рішення таке є. Після консультації, яку вона планує провести, я думаю, рішення буде ухвалено і ми зможе організувати все необхідне для лікування", - сказала вона в понеділок журналістам біля воріт Качанівської колонії, передає "Iнтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що Тимошенко було запропоновано пройти лікування в центральній залізничній лікарні в Харкові, яка, за її словами, є найкращим медичним закладом, що спеціалізується на консервативному лікуванні наявної у екс-прем'єра патології.

У той же час, Моісеєнко не змогла відповісти на запитання, скільки часу знадобитися на лікування.

Як повідомив присутній на зустрічі першого заступника міністра з журналістами директор Інституту хребтів і суглобів ім.Сітенко Микола Корж, все залежить від того, як пройде терапія. За його словами, лікування почнеться з обстеження, уточнення діагнозу та корекції схеми лікування Тимошенко.

Тимошенко не довіряє вибору фахівцями МОЗ України закладу для свого лікування, каже захист

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко не довіряє вибору фахівцями Міністерства охорони здоров'я України закладу для її лікування, заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Ніякої довіри до чиновників МОЗ, а також чиновників Державної пенітенціарної служби Юлія Тимошенко не має. Саме ці люди півроку писали, що Тимошенко здорова, й дозволяли проведення слідчих, процесуальних та інших дій із Юлією Тимошенко", - цитує слова захисника прес-служба партії "Батьківщина".

Він зазначив: "Тому доручити їм вибір медичного закладу, доручити тим людям, які ще вчора говорили, що вона здорова, - нелогічно й нерозумно".

За словами Власенка, Тимошенко наполягає, щоб її лікували відповідно до рекомендацій, наданих незалежними німецькими лікарями.

"Юлія Тимошенко тримає позицію з 14 лютого, і її позиція незмінна. Вона вимагає неухильного дотримання лікування, встановленого німецькими лікарями у висновках щодо її здоров'я, а також те, що її лікування може проводитися в спеціалізованому клінічному закладі, яка спеціалізується на проблемах спини", - наголосив він.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівської колонії, де вона перебуває.

Згодом прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці", матеріально-технічна база якої "цілком відповідає всім вимогам фахівців із Німеччини, погодженим також усіма фахівцями медкомісії МОЗ".

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській колонії в Харкові.

Власенко 13 березня поточного року оприлюднив висновок німецьких лікарів щодо стану здоров'я Тимошенко, згідно з яким лікування екс-прем'єра має відбуватися "тільки в умовах лікування в стаціонарі, в пристосованій для цього спеціалізованій клініці".

Пізніше Європейський суд з прав людини вказав українському уряду на необхідність того, щоб колишній український прем'єр отримала "адекватне медичне лікування у відповідному закладі".

Водночас Державна пенітенціарна служба України стверджувала, що всі умови щодо лікування Тимошенко створено в рамках медико-санітарної частини Качанівської колонії Харкова.

1 квітня західні ЗМІ повідомили, що уряд Німеччини проводить переговори з українською стороною про можливе лікування Тимошенко в Берліні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Моз, стаціонарне лікування, Тимошенко погодилася, межами колонії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]