Ср, 2024-10-23, 22:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:20
Точку друку фальшивих банкнот накрили в Італії
Інші останні Кримінальні новини

Італійські карабінер у співпраці з Францією та Європолом викрили та заарештували чоловіка, який організував у Неаполі друк фальшивих банкнот євро. Про це Європол повідомив у понеділок, 19 серпня.

Фото: Європол

Зловмисника, який друкував фальшиві євро, виявили в межах розслідування, яке тривало з 2022 року. Вважається, що в Неаполі він створив фальшивих банкнот на суму майже три мільйони євро.

Підпільна "друкарня" в італійському місті налічувала 31 друкарський верстат й розташовувалась у будинку чоловіка. Фальшиві євро збувались через кримінальні мережі, зокрема у Франції, та були виявлені в як мінімум у 10 європейських країнах.

Напередодні дня акції органи влади по всій Європі вилучили підроблені банкноти різних номіналів – переважно 20, 50 і 100 євро – на загальну суму близько 950 тисяч євро до того, як вони потрапили в обіг.

Вважається, що заарештований зловмисник відповідальний за понад 27% усіх підроблених банкнот євро, виявлених та вилучених з обігу лише у 2023 році. Їхня загальна номінальна вартість оцінюється в приблизно вісім мільйонів євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 272 | Додав: admin | Теги: банкнота, фальшива, друк, італія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]