Ср, 2024-05-08, 15:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Три уранові шахти на Кіровоградщині відновлять роботу
Інші останні Економічні новини

Від завтра, 12 січня, підрозділи державного підприємтва «СхідГЗК» відновлюють роботу.

Про це повідомляють у пресслужбі підприємства.

Згідно з наданою інформацією, уранове  виробництво гідрометалургійного заводу проводить підготовчі роботи до запуску.

Нагадаємо, 24 грудня 2020 року повідомлялося, що на Кіpовогpадщині уpанові шахти "Смолінська", "Новокостянтинівська" та "Інгульська" відновлять pоботу 4 січня 2021 pоку. Відповідний наказ  видав в.о. генеpального диpектоpа ДП "СхідГЗК" Антон Бендик.

На виведення шахт із pежиму пpостою мали спpямувати 220 млн гpн. Проте, ДП "Гарантований покупець" доручення Міненерго не виконало, кошти на комбінат для відновлення роботи виробництва так і не надійшли, що стало причиною зриву термінів запуску гірничого комплексу шахт з 4 січня.

Шахти на Кіровоградщині не працюють з 7 грудня через брак коштів. Гірники запевняють, якщо найближчим часом робота не відновиться, на території області можлива екологічна катастрофа.

З 21 грудня шахтарі розпочали безстрокову акцію протесту та перекрили траси держ. значення на території області. 23 грудня, гірники припинили протест, адже їм виплатили заробітну плату за листопад.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 598 | Додав: adminA | Теги: відновлення роботи, Кіровоградщина, три уранові шахти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]