Пт, 2024-04-26, 13:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Турчинов - Порошенко готовий стати прем'єром, але після дострокових виборів
Інші останні Політичні новини

За словами Турчинова, Порошенко підготовлений для прем'єрства.

Лідер Європейської солідарності Петро Порошенко готовий стати прем'єр-міністром, але для цього потрібні дострокові вибори, заявив екссекретар РНБО Олександр Турчинов.

«Я вважаю, що він достатньо підготовлений для цього», — сказав він.

Турчинов підкреслив, що такий варіант можливий, якщо нинішня влада вирішить піти на дострокові вибори.

«Далі будемо виправляти те, що вони зробили. Я хочу, щоб не було повторення 2014 року, коли система вже була повністю некерованою, країна була на межі катастрофи, була повноцінна війна. Саме тому я сподіваюся, що вистачить якщо не розуму, то хоча б інстинкту самозбереження, щоб піти на дострокові вибори і віддати той тягар, який вони не можуть тягнути», — резюмував він.

Після поразки на виборах президента в 2019 році Порошенко заявив, що розглядав можливість очолити уряд, якщо б Європейська солідарність перемогла на дострокових виборах до Верховної Ради. Його політична сила пройшла до парламенту, але посіла третє місце в рейтингу, а потім перейшла в опозицію до діючої влади.

У червні минулого року Порошенко запропонував нинішньому лідеру Володимиру Зеленському об'єднатися проти російської агресії.

«Плювок в бік дипломатів». Радник Порошенка відповів на слова Зеленського про те, що «ніхто не думав» про Крим до нього

ЄС систематично критикує дії нинішньої влади, а Зеленський — рішення свого попередника на посту президента.

За результатами останнього опитування, проведеного Центром Разумкова, дострокові вибори в Раду підтримують 52% українців, 31% - протилежної думки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 576 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, дострокові вибори, прем'єр, Турчинов | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]