Пт, 2024-03-29, 06:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:29
Турецьких військових Кіпр звинуватив у порушенні кордону
Інші останні Новини світу

Кіпр звинуватив турецьких військових у порушенні кордону

Кіпр звинуватив турецькі сили у створенні в північній частині острова нових перешкод для кіпріотів-греків, що живуть в селі, що примикає до британської військової бази.

Про це повідомляє Cyprus Mail.

Міністерство закордонних справ Кіпру повідомило, що нові бар'єри вздовж сільської дороги в Стровіліі блокують доступ фермерів до їхніх полів.

За даними міністерства, напруженість в країні зросла 1 лютого, коли турецькі військові, "посилаючись на необгрунтовані звинувачення в так званій контрабанді в цьому районі, встановили блокпости на сільській дорозі, перешкоджаючи доступу жителів до їх урожаю".

У наступні дні, додали в МЗС, турецька армія повідомила жителям Стровіліі, що діють нові процедури щодо їх в'їзду та виїзду в село, а міністерство також заявило, що були проведені перевірки персоналу ООН на кордоні з британською військовою територією.

Міністерство заявило, що миротворча місія США зазначила, що ці дії порушують військовий статус регіону.

Туреччина має 35 000 військовослужбовців на півночі острова з 1974 року. У 2000 році турецькі війська просунулися далі в Стровілію.

Відзначимо, що через два дні повинна відбутися зустріч лідерів розділеного острова, які намагаються відновити переговори про об'єднання.

Сторони намагаються досягти угоди про безпеку та присутність турецьких сил на острові разом з політичними переговорами про всеосяжне федеральне регулювання.

У Нікосії заявляють, що саме наполягання Туреччини щодо збереження гарантій та її військ на території острова призвело до провалу переговорів про возз'єднання Кіпру під егідою ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Кіпр, турецькі військові, порушення кордону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]