Чт, 2024-03-28, 10:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Творець легендарного Porsche 911 Фердинанд Александер Порше помер
Інші останні Новини світу

В австрійському Зальцбурзі у віці 76 років помер почесний голова наглядової ради автоконцерну Porsche Фердинанд Александер Порше. Саме він був творцем легендарної спортивної моделі Porsche 911.

Голова правління Porsche Матіас Мюллер заявив, що концерн сумує у зв'язку зі смертю Фердинанда Александера Порше.

"Творець Porsche 911 створив ту культуру дизайну, якою підприємство досі керується при розробці спортивних моделей", - зазначив він.

Мюллер додав, що "його культура хорошого дизайну є для нас заповітом, який ми збираємося з повагою зберігати і в майбутньому".

Фердинанд Александер Порше народився в Штутгарті в 1935 році. Він був старшим сином засновника автоконцерну Porsche Феррі Порше і його дружини Доротеї.

У 1958 році "Ф.А. Порше", як його іменували співробітники, прийшов на роботу в конструкторське бюро компанії.

Дизайн Porsche 911 він розробив в 1962 році. Потім він ще протягом десяти років моделював автомобілі для компанії, поки в 1972 році не пішов з цього бізнесу і заснував студію дизайну Porsche.

Зазначимо, що Porsche офіційно ще не представив нового покоління своєї легендарної 911-ї моделі, але в пресу вже просочилися перші фотографії  нового автомобіля.

Перед нами новий автомобіль, хоча його дизайн не дуже сильно відрізняється від нинішнього 911-го. Проте дивуватися з цього не треба, адже Porsche ніколи не експериментував із зовнішнім виглядом 911-ї моделі. Зате в салоні змін значно більше - нутрощі нового Porsche 911 будуть зроблені в стилі старшої Panamera, а на центральному тунелі з'явиться кілька важливих кнопок.

Новий Porsche 911 отримає не тільки трохи збільшену колісну базу, а й нові двигуни. Так, модель 911 Carrera оснащуватимуть 3,4-літровим мотором потужністю 350 к.с. від Boxster S, а Carrera S отримає вже 3,8-літровий агрегат потужністю 400 к.с. (зараз 911 Carrera має 345 к.с., а 911 Carrera S - 385 к.с.). У обох випадках потужність двигуна передаватиметься на задні колеса через 7-ступінчасту механічну коробку передач або через трансмісію PDK з подвійним зчепленням.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1071 | Додав: adminA | Теги: Porsche 911, помер Фердинанд Александер Порше - | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]