Чт, 2024-04-25, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:41
У Бельгії висунули обвинувачення чотирьом людям - розслідування корупції в Європарламенті
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Бельгії 11 грудня суд висунув обвинувачення чотирьом людям у нібито отриманні грошей і подарунків від "країни Перської затоки" для впливу на рішення в Європейському парламенті.

Прокуратура заявила, що протягом кількох місяців підозрювала, що "держава Перської затоки" намагалася вплинути на рішення в Брюсселі. Мова йде про Катар, який цьогоріч приймає Чемпіонат світу з футболу.

Водночас офіційний представник Катару у коментарі спростував звинувачення в можливих порушеннях.

"Будь-яка асоціація уряду Катару з повідомленими претензіями є безпідставною та серйозно дезінформованою", — сказав чиновник.

На вихідних Європарламент на тлі розслідування у Бельгії заявив, що призупинив повноваження та обов’язки одної зі своїх віцепрезидентів — Єви Кайлі.

Наразі невідомо, чи висунули їй звинувачення у цій справі. Її офіс не відповідав на прохання надати коментар.

Що передувало?

Бельгійська прокуратура 9 грудня повідомила, що чотири людини були затримані для допиту. Слідчі вилучили близько 600 000 євро готівкою та комп’ютерне обладнання й мобільні телефони під час рейдів у Брюсселі.

Тоді ЗМІ повідомляли, що грецьку депутатку, віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі затримали та доставили на допит у Брюсселі ввечері 9 грудня у межах розслідування щодо корупції на користь "країни Перської затоки".

Прокуратура заявила, що федеральна судова поліція Бельгії підозрює невказану країну Перської затоки в спробі «вплинути на економічні та політичні рішення Європейського парламенту».

Зазначається, що це нібито було зроблено "шляхом сплати великих сум грошей або пропозиції великих подарунків третім сторонам, які займають значну політичну та/або стратегічну позицію в Європейському парламенті".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 363 | Додав: adminA | Теги: розслідування корупції, обвинувачення чотирьом людям, європарламент, Бельгія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]