Чт, 2024-03-28, 20:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:54
У Брюсселі відбудеться виставка про злочини росії в Ірпені - показати правду й застерегти світ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

3–4 червня у Брюсселі відбудеться виставка «Irpin. Invincible» («Ірпінь. Непереможний»), присвячена обороні Ірпеня та життю частини міста в окупації.

Вона відкриється в «Українському хабі», розташованому в одній із будівель Європейського парламенту. Експозиція наочно продемонструє, яким Ірпінь був до війни та яким став після приходу «русского міра».

За словами організаторів виставки — представників Institute for Global Transformation — «Irpin. Invincible» розповість світовій спільноті про звірства російської армії на території України. «Це візуальний щоденник війни та окупації. Головна мета заходу — надати максимального розголосу подіям, що відбуваються зараз в Україні через війну, аби європейські країни, зокрема, мали змогу на власні очі побачити та дізнатися всю правду про воєнну агресію росії проти українського народу», – зазначається в анонсі події.

На виставці серед іншого будуть представлені предмети, знайдені на руїнах зруйнованого загарбниками Центрального будинку культури Ірпеня: залишки малого концертного рояля «Аugust Forster» та копії археологічної пам’ятки «Трипільський резонатор», фрагменти внутрішнього декоративного оздоблення будинку культури, посуду, побутових речей, а також уламки ракет. Крім того, відвідувачі експозиції побачать речі місцевих жителів, які постраждали від російських військових – зокрема, особисті речі тих, хто намагався врятуватися від війни, проте не зміг.

«Ірпінь — маленьке, але мужнє місто з сильними духом і незламними мешканцями, яке разом із Бучею та Гостомелем прийняло найпотужніший удар російського наступу на українську столицю.

Ми встояли, зупинили наступ на Київ, але заплатили високу ціну. 70% міста повністю зруйновано або сильно пошкоджено. Постраждали понад 3000 будівель приватного сектору, понад 500 багатоповерхових будинків, школи, дитячі садочки, медичні заклади. Кожна зруйнована будівля — неймовірний біль нашого серця.

Сьогодні Ірпінь потребує відбудови, і ми це обов’язково зробимо. Ірпінь — це приклад героїзму і сили українського духу, приклад гідності в боротьбі за свободу.

Виставка у Брюсселі — це послання до світу: що таке росія і що відбувається, коли вона приходить на вашу землю. Світ має знати і зробити правильні висновки», — розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, який особисто відвідає виставку «Irpin. Invincible».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 341 | Додав: adminA | Теги: Застереження, брюссель, правда, світ, виставка про злочини росії в Ірпені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]