Сб, 2024-04-20, 05:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
У Євросолідарності розкритикували намір РФ доставити гумдопомогу до Києво-Печерської лаври - "вовк в овечій шкурі"
Інші останні Кримінальні новини

«Вовк в овечій шкурі». У Євросолідарності розкритикували намір РФ доставити гумдопомогу до Києво-Печерської лаври

Пропозиція РФ доставити в Києво-Печерську лавру «гумконвой» є частиною спецоперації Кремля, заявила народна депутатка від Європейської солідарності Ірина Фріз.

«Росія хоче доставити «гумконвой» Києво-Печерській Лаврі через захворювання попів московського патріархату на коронавірус. Підключили до акції навіть публічних осіб, російських артистів та інших прибічників режиму Путіна. Все це для того, щоб інформаційно «натягнути на вовка шкуру вівці», — написала вона на своїй сторінці в Facebook.

 На думку Фріз, Росія стоїть за закликами УПЦ Московського патріархату відвідувати церкви у великодні дні, порушуючи режим карантину. За словами нардепа, РФ почала «проводити спецоперацію» в три етапи.

«Перший крок: створення в лаврах — Києво-Печерській, Святогірській, Почаївській — спалахів на захворювання COVID-19. Другий: збір „гумдопомоги“ та вимога РФ до України — прийняти їх. Цей вантаж доставлять під військовою охороною та в супроводі представників розвідки, як це було, наприклад, в Італії. Третій: взяття де-факто цих територій під абсолютний контроль з метою проведення акцій з дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті, створення картинки для ЗМІ, дискредитації України тощо», — написала депутат.

Фріз також підкреслила, що прийняття українською стороною цих конвоїв від Росії означатиме «пряму зраду національних інтересів держави».

«За минулий день у Російській Федерації зафіксували близько 6 тисяч нових випадків COVID-19, загальна кількість хворих перевищила 68,5 тисячі. Тож хай допоможуть спочатку собі», — підсумувала вона.

24 квітня стало відомо, що Росія хоче привезти до Києва вантаж з гуманітарною допомогою — для охопленої коронавірусом Києво-Печерської лаври.

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова попросила свою українську колегу Людмилу Денісову допомогти з доставкою до Лаври гумдопомоги від російських «вірян» — адже міністерство соціальної політики України «не відповідає на запит».

Києво-Печерська лавра (зараз у складі РПЦ в Україні) знаходиться на повному карантині після того, як там стався спалах коронавірусу. Хворих близько 150 осіб, є померлі.

УПЦ МП (РПЦ в Україні) проігнорувала карантинні обмеження, запроваджені на Великодні свята. Монастирі та храми цієї церкви стали епіцентрами пандемії в Україні. За даними ЗМІ, коронавірусом заразився і митрополит Онуфрій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 699 | Додав: adminA | Теги: «вовк в овечій шкурі», Києво-Печерська лавра, намір РФ, гумдопомога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]