Сб, 2024-04-20, 12:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:39
У Китаї покращилась якість повітря — NASA
Інші останні Новини світу

Супутники NASA і Європейського космічного агентства зафіксували помітне зниження рівня забруднення повітря у Китаї в лютому. Повідомляє NASA.

Перше фото показує щільність концентрації діоксиду азоту (NO2) в атмосфері з 1 по 20 січня, перед тим як влада Китаю почала впроваджувати карантинні заходи, а друге — з 10 по 25 лютого, коли обмеження вже запровадили.

Зниженню рівня забруднення, ймовірно, сприяло зупинка виробництво на багатьох заводах країни. Дослідник якості повітря в Центрі космічних польотів NASA Фей Лю зауважив, що забруднення повітря має тенденцію зменшуватися у період свят, оскільки багато підприємств закриваються. Проте, дослідники вважають, що це зниження - більше, ніж просто сезонний прояв або пов'язаний з погодою ефект.

"Це перший раз, коли я побачив такий різкий спад на такій великій території. У цьому році темпи зниження більш значні, ніж в минулі роки, і тривають довше".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 955 | Додав: admin | Теги: китай, якість, повітря, покращення, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]