Пт, 2024-03-29, 13:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
У Криму посилюють репресії проти лідерів татар
Інші останні Новини з регіонів України

Адвокат Ільмі Умерова Едем Смедляєв повідомив, що йому не дозволили зустрітися з його підзахисним. Про це він 18 серпня написав на сторінці в Facebook.

"Сьогодні спробував зустрітися зі своїм підзахисним Ільмі Умеровим, однак доблесні працівники психіатричної лікарні не пустили, чим грубо порушили права Ільмі Умерова", - повідомив Смедляєв.

Дочка заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова Айше розповіла про умови утримання батька в стаціонарі психіатричної лікарні в Сімферополі. Про це 18 серпня вона написала на сторінці в Facebook.

"На сьогоднішній день за розпорядженням слідчого побачення нам заборонені (чи будет так далі - сказали що завтра вирішать питання), поки ж дозволені тільки передачі їжі два рази на день... Телефон вилучили лікарі. Зв'язка з ним ніякого немає, тому дуже сподіваюся питання із побаченнями вирішать позитивно", - повідомила дочка Умерова.

Вона зазначила, що батькові не можна мати при собі ліки.

"І що найстрашніше - його ліки: заборонили мати при собі, все у медсестри на першому поверсі, і, більш того, сказали що тепер їх лікарі вирішать, що він може приймати, а що ні. А при його захворюваннях він протягом багатьох років регулярно приймає кілька препаратів і без них він ніяк - хвороба Паркінсона III ступеня, гіпертонія, цукровий діабет", - написала Айше.

Також вона повідомила, що в палату нічого не можна заносити, все зберігається у санітарів.

Як відомо, Ільмі Умерова в Криму помістили в дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що "при поточному стані здоров'я Умерова переміщення небезпечне для його життя". Він також наголошував, що ще не пройшла апеляція у його справі.

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно перевели. Умерова взяли на підписку про невиїзд.

21 липня районний суд Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало погано в суді, його ушпиталили. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Умеров заявляв про намір оскаржити це рішення суду.

Адвокат: Чийгоза не пустили в зал засідань

Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму 18 серпня відхилив клопотання про допуск обвинуваченого по "справі 26 лютого" заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза в зал судових засідань. Про це кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив під час перерви засідання суду, передають "Крим.Реаліі".

"Знову було заявлено клопотання, щоб Ахтема допустили в зал судових засідань. Судді навіть не розглядають ці клопотання. Вони вважають, що вони раз і назавжди вирішили це питання", - повідомив він.

Курбедінов додав, що ніхто з "потерпілих" у залі "суду" не може відповісти, що пред'являють Чийгозу: "вони говорять, що вони прибули туди за наказом захищати Верховну раду від кримських татар – все".

Як повідомлялося, суд залишив заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза під вартою до 8 жовтня.

Як відомо, після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь в мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії "Русское единство", якою керував Сергій Аксьонов.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: репресії проти лідерів татар, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]