Чт, 2024-03-28, 17:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:19
У Латвії заборонили брати участь у засіданнях (навіть онлайн ) невакцинованим депутатам. Їм також не платитимуть зарплату
Інші останні Новини Європейського Союзу

Парламент Латвії підтримав заборону невакцинованим проти коронавірусу депутатам відвідувати засідання та брати участь у дискусіях. Нове правило набуває чинності з 15 листопада.

Невакцинованим депутата буде заборонено відвідувати офлайн та навіть онлайн засідання Сейму, а також засідання комісій.

Депутати мають показати сертифікат про вакцинацію парламентській комісії з мандатів, етики та заяв. На найближчому засіданні Сейму комісія має назвати імена депутатів, у яких немає свідоцтва і вони не можуть брати участь у засіданні. Таким депутатам не будуть платити зарплату та компенсації.

Якщо свідоцтво про вакцинацію комісії з мандатів нададуть пізніше, про це оголосять під час наступного засідання. Зазначається, що наразі дев'ять депутатів (зі 100) відмовились від вакцинації.

Депутат може не вакцинуватися, якщо в нього є офіційна довідка про протипоказання — висновок консиліуму лікарів про те, що щеплення потрібно відкласти.

У парламенті вирішили ввести заборону для невакцинованих депутатів, щоб підвищити довіру громадськості до політики країни щодо протидії коронавірусу, цитує Reuters пресслужбу парламенту.

А що з українським депутатами?

В Україні з 15 листопада також набирають чинності нові правила допуску до Верховної Ради. Депутатів, журналістів та інших відвідувачів пускатимуть до приміщень парламенту лише тих, хто вакцинувався проти коронавірусу, має негативний тест або довідку про одужання.

Про те, що невакцинованим депутатом не виплачуватимуть зарплату, не йдеться.

Яка ситуація з коронавірусом у Латвії?

За майже два роки пандемії у країні з 1,89 мільйонами населення виявили 239 575 тисяч випадків COVID-19, з них 3 734 людини померли від ускладнень.

У Латвії також триває вакцинація проти коронавірусу. Називають її однією з найменш вакцинованих країн ЄС. Станом на 13 листопада, за даними Національної служби охорони здоров'я, принаймні одне щеплення проти COVID-19 зробили 65% населення, а 58% вже повністю вакцинувалися.

Однак ЗМІ пише, що він нижчий за інші країни Європейського Союзу, де в середньому вакцинували 76% людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 581 | Додав: adminA | Теги: засідання, невакциновані депутати, заборона, зарплата, латвія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]