Чт, 2024-04-25, 15:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:35
У Лондона є вибір – угода Мей або економічна катастрофа, - Франція
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер вважає, що у британських посадовців-прихильників Brexit сьогодні є два варіанти: або підтримати угоду, про яку домовилась прем’єр-міністр Тереза Мей, або зіштовхнутись з катастрофою.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Перед британськими політиками, які підтримують Brexit, сьогодні стоїть вибір між відмовою від їхніх абсурдних політичних обіцянок та економічною катастрофою, першими жертвами якої стане британський народ", - заявив він під час виступу у Парижі на конференції, присвяченій реформі Світової організації торгівлі.

В середу після п’ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великої Британії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, узгодженої з Брюсселем у вівторок на технічному рівні. Мей визнала, що угода містить окремі пункти, які можуть викликати дискусію у британському суспільстві. Зокрема - питання Північної Ірландії.

Незгоду з угодою висловили кілька членів уряду Мей, і вже наступного дня подали у відставку міністр з питань Brexit Домінік Рааб, державний секретар британського міністерства у справах Північної Ірландії Шайлеш Вара і міністр праці та пенсій Естер Макві.

Видання The Guardian прогнозує, що угода про вихід Великої Британії з ЄС з великою вірогідністю не знайде підтримки депутатів у парламенті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: угода Мей або економічна катастрофа, лондон, Вибір, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]