Пт, 2024-04-26, 21:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:16
У Метрополітен-опері українка Людмила Монастирська замінить російську співачку
Інші останні Культурні новини

Не виконавши умову Метрополітен-музею, згідно з якою вона мала відмовитися від публічної підтримки Володимира Путіна, який веде війну проти України, росіянка Ганна Нетребко відмовилася від участі у майбутніх виступах у "Турандот" Пуччіні у квітні та травні 2022 року, а також у постановці "Дона Карло" Верді наступного сезону. Про це Метрополітен-опера повідомила на своєму сайті.

"Це велика художня втрата для Метрополітен-музею та для опери, — сказав генеральний менеджер театру Пітер Гелб. — Ганна – одна з найбільших співачок в історії Метрополітен-музею, але в умовах, коли Путін вбиває безневинних жертв в Україні, ми не мали іншого варіанту".

Замість неї в опері "Турандот" виступить солістка Національної опери України Людмила Монастирська. Про заміну в опері "Дон Карлос" буде оголошено пізніше.

Росіянка Ганна Нетребко публічно не коментувала дії Володимира Путіна, але раніше, у 2014 році, зробила пожертву на діяльність оперного театру в Донецьку та сфотографувалася зі "спікером парламенту Новоросії" Олегом Царьовим та "прапором Новоросії".

Метрополітен-опера — провідний американський театр та один із центрів світової музичної культури. Його відкрили у Нью-Йорку в 1883 році на кошти акціонерного товариства "Метрополітен гаус-компані".

Людмила Монастирська – найвідоміша українська оперна прима, яку запрошують співати провідні партії на найпрестижніших сценах світу. Володарка рідкісного spinto soprano – голосу, в якому легкість і прозорість ліричного сопрано поєднані з потужністю і силою сопрано драматичного.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 497 | Додав: adminA | Теги: Метрополітен-опера, співачка рф, українка Людмила Монастирська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]