Вт, 2024-04-23, 18:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
У Мінську російська сторона відмовилася обговорювати звільнення українських заручників
Інші останні Новини України

Російська сторона у Мінську відмовилася обговорювати звільнення українських заручників

Крім того, представники України не отримали відповіді на вимогу відмовитися від проведення психолого-психіатричних експертиз полоненим морякам.

Росія на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську відмовилася обговорювати питання про звільнення українських політв'язнів та військовополонених. Про це у середу, 24 квітня, повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.

Особлива тема: звільнення політв'язнів, заручників, військовополонених. Євген Марчук (представник України в ТКГ - ред.) прямо звернувся до представника РФ Бориса Гризлова з проханням негайного звільнення утримуваних, зокрема, моряків. Вибори закінчилися - й варто РФ припинити шантажувати Україну заручниками і розблокувати їх звільнення. На що отримали наступну відповідь: до закінчення судилищ над моряками не може бути ніяких звільнень, а потім, мовляв, побачимо”, - написала Геращенко.

Також, за її словами, українська сторона не отримала відповіді на вимогу припинити знущання над військовополоненими моряками і відмовитися від психолого-психіатричних експертиз, які є тортурами.

“РФ демонструє неготовність до компромісів, навпаки - поки що чітко прослідковується курс на замороження конфлікту”, - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, у середу, 10 квітня, представники Російської Федерації у Тристоронній контактній групі у Мінську зірвали засідання гуманітарної та економічної підгруп. Зокрема, Росія вчергове відмовилася обговорювати питання звільнення заручників і політв‘язнів до виборів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: звільнення українських заручників, РФ, Мінськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]