Сб, 2024-04-20, 05:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:49
У найбільшому порту Британії розпочався тривалий страйк, вперше за 30 років
Інші останні Новини світу

Докери найбільшого контейнерного порту Великої Британії у Філікстоу оголосили страйк вперше за 30 років. Про це пише ВВС.

Близько 1900 членів профспілки Unite пішли з роботи на вісім днів через суперечку про заробітну плату. Загалом у порту працює 2550 осіб.

Профспілки відхилили пропозицію власника порту компанії Felixstowe Dock and Railway Company підвищити зарплату на 7% плюс 500 фунтів одноразового бонусу. Вони вважають, що розмір пропозиції нижче за рівень інфляції в країні в 10%. Страйкарів влаштує підвищення зарплати мінімум на 8,1-9,6% залежно від кваліфікації робітників.

Середня заробітна плата робітників у Філікстоу складає 43 000 фунтів стерлінгів.

У профспілці впевнені, що власники порту можуть підняти зарплату, враховуючи, що порт приносить останніми роками більш як 100 млн фунтів чистого прибутку на рік.

Порт у Філікстоу – найбільш завантажений у Великій Британії. Через нього проходить близько 48% контейнерних перевезень країни.

Страйк не повинен порушити стабільність роботи порту. Філікстоу не є портом доставлення "точно в строк" – усі вантажі прибувають у раніше обумовлені терміни. Проте, як заявляють представники логістичних компаній, якщо страйк затягнеться, вони почнуть зазнавати значних фінансових втрат.

Страйк у Філікстоу – другий великий страйк у Великій Британії за останні дні. З 18 серпня страйкують залізничники, через що в країні практично паралізоване залізничне сполучення.

4 липня в Норвегії почався страйк, який міг зупинити 13% експорту газу. Уряду вдалося швидко домовитися зі страйкарів.
    
17 серпня вперше за 40 років інфляція у Великій Британії досягла 10,1%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 354 | Додав: adminA | Теги: 30 років, страйк, порт Британії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]