Ср, 2024-04-24, 18:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:06
У новій Раді розподілили комітети і всіх розсадили по місцях
Інші останні Політичні новини

У Верховній Раді сьомого скликання буде 27 комітетів і одна слідча комісія. Таке рішення затверджено на підготовчій раді у вівторок, 11 грудня, пише Українська правда.

Під час представлення рішення Володимир Рибак запропонував розділити комітет з фінансів, банківських справ і податкової політики на 2 - фінансів і банківської справи, а також окремо податкової політики.

Опозиція висловилась проти.

Сергій Тігіпко поцікавився, чи узгоджений кошторис на перерозподіл комітетів, на що Рибак сказав, що питання фінансування і збільшення апарату не обговорювалось.

У свою чергу Володимир Литвин заявив, що збільшення апарату не буде.

"Винести це питання в зал - це поховати Верховну Раду", - сказав він.

Опозиція також просила ліквідувати спецкомісію з питань приватизації, яка у минулому скликанні не збиралася і не працювала.

Раніше у ЗМІ прозвучала інформація, що кількість парламентських комітетів планується істотно скоротити, шляхом злиття двох-трьох в один.

Слід сказати, що не встигнувши ані отримати "палітурку" депутата, ані принести присягу, майбутні слуги народу вже почали змагання за посади в комітетах Ради VII скликання. У "хлібні" комітети вишикувалася черга з мажоритарників, але їх витісняють досвідченіші списочники. Відразу кілька депутатів підтвердили, що хотіли б зайняти вигідні крісла в галузевих підрозділах - паливно-енергетичному, правовому, міжнародному, банківському. Конкуренція неймовірна: наприклад, на одне місце в бюджетному комітеті, за словами "регіонала" Володимира Макеєнка, вже зараз претендує більш як дві особи.

Єфремов: Комітети, які визначають держполітику, залишаться під контролем більшості

Парламентські комітети Верховної Ради України VII скликання, які визначають державну політику, залишаться за більшістю. Про це в ході брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів у ВР VI скликання Олександр Єфремов, повідомляє РБК-Україна.

"У нас склалися певні традиції у розподілі комітетів... Я думаю, що комітети, які визначають держполітику, міжнародні відносини, комітет з питань бюджету та кадрової політики, повинні залишитися в рамках більшості", - заявив Єфремов.

Свободу слова в новій Раді буде захищати скандальний "свободівець"

Якщо парламентський комітет з питань свободи слова за квотою отримає ВО "Свобода", то його очолить колишній телеведучий Ігор Мірошниченко . Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на джерела.

Разом з тим якщо комітет за квотою отримає Об'єднана опозиція, то на місце глави можуть претендувати троє депутатів: Андрій Шевченко, Юрій Стець і Микола Княжицький.

За попередньою інформацією, в Комітет мають намір увійти 11 депутатів: Олена Бондаренко і Микола Баграєв (Партія регіонів), Олександр Абдуллін, Микола Княжицький, Олена Кондратюк, Юрій Стець та Андрій Шевченко (Об'єднана опозиція), Олександр Голуб та Василь Самойленко (КПУ), Ігор Мірошниченко ("Свобода"), Рустам Рауп (УДАР).

Отже, з 11 майбутніх членів Комітету семеро працювали в ньому раніше (Олена Бондаренко, Микола Баграєв, Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Юрій Стець, Андрій Шевченко, Олександр Голуб).

Якщо така кількість членів збережеться, то в Комітеті більшість голосів буде належати опозиції.

Як відомо, Комітет з питань свободи слова та інформації у парламенті традиційно очолювали представники опозиції. У попередньому скликанні на чолі були Андрій Шевченко (фракція "БЮТ-Батьківщина"), а потім Юрій Стець (фракція НУ-НС).

Раніше повідомлялося, що, можливо, комітет зі свободи слова очолить Ірина Фаріон.

"Регіонали" відмовились міняти розсадку опозиції

На засіданні групи з підготовки першого засідання Верховної Ради відмовились повертатися до питання перерозподілу місць. З відповідною пропозицією виступив "бютівець" Сергій Сас.

Він пропонував, щоб "Батьківщина" і Партія регіонів віддали рівну кількість місць у передніх рядах самовисуванцям – по 24.

У відповідь Олександр Єфремов заявив, що у "Батьківщини" немає квоти ставити такі вимоги.

"Бо у нас 185 депутатів, а у вас 101", – зауважив він.

Володимир Литвин запропонував припинити дискусію, і повернутися до неї на етапі роботи парламенту, якщо виникне потреба.

Як повідомлялося, за розсадкою, яку запропонувала Партія регіонів, депутатів від опозиції посадили "на гальорку" в сесійній залі. Перед трибуною розмістяться депутати від Партії регіонів.

Раніше повідомлялось, що опозиційні сили не згодні зі схемою розсадження нових депутатів у Верховній Раді, бо ця схема "дискримінаційна".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1032 | Додав: nowyny | Теги: рада, комітети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]