Чт, 2024-03-28, 23:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
У переговорах глав МЗС Східного флангу НАТО Україна вперше бере участь: що розглядатимуть
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністри закордонних справ Польщі, Румунії і Туреччини, України та Грузії на робочому засіданні в Бухаресті обговорять готовність НАТО до зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні та євроатлантичні перспективи України та Грузії.

Про це повідомив у Фейсбуці очільник зовнішньополітичного відомства України Дмитро Кулеба.

Він підкреслив, що сьогодні Україна разом із Грузією вперше беруть участь у переговорах трикутника Румунії, Польщі та Туреччини - Східного флангу НАТО на тлі безпекових загроз, які створює агресивна поведінка Росії та її зростаюча мілітаризація Криму, Чорного та Азовського морів.

«Йтиметься і про посилення присутності та готовності НАТО до зміцнення безпеки та стабільності в регіоні, і про євроатлантичні перспективи України та Грузії, і про ініційований Україною формат Кримської платформи», - написав Кулеба.

Він додав, що планує окремо поспілкуватися в двосторонньому форматі з колегами про політику та торгівлю у відносинах між нашими країнами.

23 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває з робочим візитом у Румунії на запрошення міністра закордонних справ цієї держави Богдана Ауреску.

Кулеба візьме участь у робочому засіданні міністрів закордонних справ трьох держав-членів НАТО Польщі, Румунії і Туреччини на тему «Безпекова ситуація в регіоні східного сусідства і перспективи відносин України та Грузії з НАТО». У заході також візьме участь міністр закордонних справ Грузії Давід Залкаліані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 561 | Додав: adminA | Теги: переговори глав МЗС Східного флангу, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]