Сб, 2024-05-04, 00:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
У порушенні повітряного простору кулями-шпигунами Японія звинувачує Китай. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

За даними міністерства оборони Японії, новий аналіз невпізнаних літальних об'єктів, що пролітали в повітряному просторі над Японією за останні роки, "переконливо" свідчить про те, що це були китайські повітряні кулі-шпигуни.

"Після подальшого аналізу конкретних літальних об'єктів у формі повітряних куль, раніше ідентифікованих у повітряному просторі Японії, зокрема в листопаді 2019 року, червні 2020 року та вересні 2021 року, ми дійшли висновку, що ці об'єкти, ймовірно, є розвідувальними безпілотними літальними апаратами, надісланими Китаєм", — ідеться в заяві міністерства.

Токіо також "настійно просив китайський уряд підтвердити факти" цих інцидентів і зажадав, "щоб така ситуація в майбутньому не повторювалася".

"Абсолютно неприпустимі порушення повітряного простору іноземними безпілотними аеростатами-розвідниками та іншими засобами", — наполягає Міноборони у своєму пресрелізі.

Японія планує переглянути свої процедури щодо літальних об'єктів, які незаконно перебувають у її повітряному просторі, щоб мати можливість швидко їх знищувати, повідомили японські ЗМІ в середу.

Наразі зброя може застосовуватися тільки тоді, коли ці об'єкти становлять безпосередню загрозу, повідомляє інформаційне агентство Кіодо.

Минулого тижня Японія заявила, що розглядає згадану серію інцидентів за участю невпізнаних літальних об'єктів у світлі події з китайським аеростатом, збитим на початку лютого Сполученими Штатами. За даними Вашингтона, він був оснащений обладнанням для спостереження.

Після цього інциденту американські військові скоригували налаштування свого радара, щоб виявляти дрібніші об'єкти, які повільно рухаються, й виявили ще три непізнані літальні апарати, які президент Джо Байден наказав збити: один над Аляскою, інший над Канадою і третій над озером Гурон, штат Мічиган.

Однак наразі "немає жодних ознак", які вказують на те, що ці три апарати також мали китайське походження або виконували шпигунські функції, заявив у вівторок представник Білого дому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 443 | Додав: admin | Теги: китай, Японія, шпигун, куля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]