Сб, 2024-04-20, 10:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:13
У пустопорожніх обіцянках Тейшейра звинувачує Януковича
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра звинуватив Україну у застосуванні вибіркового правосуддя, повідомляють "Українські новини".

"Завершення процесу угоди про асоціацію підірвано останнім розвитком подій в Україні, в основному використанням вибіркового правосуддя для політичних цілей", - сказав він під час круглого столу в Києві.

Тейшейра при цьому зазначив, що ЄС зацікавлений в підписанні угоди про асоціацію та створенні зони вільної торгівлі з Україною.

Як повідомлялося, 27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення службових повноважень на посаді міністра внутрішніх справ.

Розчарування у зв'язку з вироком українському політику висловила голова дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон і єврокомісар з політики розширення та добросусідства Штефан Фюле.

Крім того, Великобританія та Польща засуджують вирок Луценка і вважають його політично вмотивованим.

А в ПАРЄ назвали Юрія Луценка жертвою політичної вендети. США закликали владу України звільнити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Янукович не виконав свої обіцянок, заявляє Тейшейра

Президент Віктор Янукович не виконав обіцянки щодо покращення бізнес-клімату і боротьбі з корупцією. Про це повідомив посол Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра під час круглого столу, присвяченого покращенню інвестиційного та ділового клімату.

"Президент Янукович заявляв, відтоді як був обраний, що концентрація влади була необхідна для боротьби з корупцією і проведення реформ, потрібних для створення привабливого бізнес-клімату в Україні, але, на жаль, не досяг таких результатів", - сказав він.

Тейшейра нагадав, що в листопаді 2010 року на саміті "Україна-ЄС" президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу передав Януковичу перелік конкретних випадків, коли європейські інвестори зіштовхувалися із проблемами ведення бізнесу в Україні, і ЄС розраховував, що основні проблеми будуть вирішені.

Однак досі актуальними залишаються питання, пов'язані з автоматичних відшкодуванням ПДВ, фіскальним тиском та іншими моментами, зауважив він.

Євродепутат прогнозує обговорення справи Луценка на міжнародному рівні

Голова делегації Європейського парламенту з питань співпраці з Україною Павло Коваль, називаючи справу екс-глави МВС України Юрія Луценка політичним, найбільше вражений терміном, до якого засуджений колишній міністр внутрішніх справ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коваль зазначив, що переслідування Луценка виглядає "не як кримінальне за своєю природою, але, швидше за все, як політичне".

Депутат Європарламенту нагадав, що це питання порушувалося багато разів, у тому числі і у зв'язку зі справою Тимошенко.

"Положення ст. 364 і 365 (КК України) залишаються незмінними з часів Радянського Союзу, і українське законодавство не розрізняє кримінальну відповідальність від політичної. Це - ситуація, яка неможлива в країнах ЄС. І останнє, але не менш важливе, це те, що вражає мене найбільше - термін: тривалість утримання під вартою виглядає просто занадто великий ", - сказав він.

У зв'язку з цим Павло Коваль не виключив, що справа Юрія Луценка буде обговорюватися найближчим часом на міжнародному рівні в різних аспектах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: У пустопорожніх обіцянках Тейшейра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]