Пт, 2024-04-19, 09:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:27
У Путіна побачили "початок кінця" правління Януковича
Інші останні Політичні новини

Відмова України від пропозиції Росії вступити в Євразійський союз стане для президента Віктора Януковича і Партії регіонів початком кінця, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

Про це йдеться в агітаційній брошурі "101 запитання Станіславу Говорухіну, начальнику передвиборного народного штабу кандидата в президенти РФ Володимира Путіна".

За інформацією видання, матеріал розрахований передусім на керівників штабів кандидата та його довірених осіб і буде видано невеликим накладом.

На думку глави штабу Путіна, "Захід не збирається пускати Україну в Європейський Союз".

"У мене немає остаточної відповіді на питання, що обере Янукович, зате я точно знаю, що, всупереч усім ілюзіям нинішньої української влади, відмова від пропозиції Росії стане для Януковича і його Партії регіонів початком кінця", - зазначив Говорухін.

"І дуже велика ймовірність того, що в результаті їхнього провалу політичний маятник в Україні знову хитнеться у бік радикальніших антиросійських сил", - вважає він.

Разом з тим, у виборчому штабі Путіна вважають "передачу Криму в 1954 році, а потім його нинішнє перебування у складі України яскравою історичною несправедливістю стосовно Росії і російського народу".

Водночас, на думку Говорухіна, "можливість повернення Криму і Севастополя мирним, а тим паче військовим шляхом в наш час неможливо в принципі" і найкращим варіантом ставлення Москви до Києва є "зробити все, щоб Україна збереглася в єдиному економічному, релігійному, культурно-історичному просторі з Росією".

Нагадаємо, що посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра підтвердив інформацію про те, що європейські керівники відмовляються зустрічатися із президентом Віктором Януковичем.

Нагадаємо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні", в якій не відкидається запровадження санкцій проти режиму Януковича за недотримання владою України основних демократичних принципів і верховенства права.

А від "євродрузів" ПР прозвучала критика на адресу української влади. Засуджених екс-прем'єра Юлію Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка назвали політв'язнями, а президента Віктора Януковича - їхнім суддею.

4 лютого президент України зустрівся з держсекретарем США в Мюнхені, під час розмови Янукович був змушений пояснювати ситуацію, яка склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Останнім часом все більше говорять про ізоляцію президента Віктора Януковича.

Так, під час нещодавнього саміту в Давосі (Швейцарія) з Януковичем зустрілися лише президент Польщі Броніслав Коморовський і президент Азербайджану Iльхам Алієв.

Науковий директор Інституту євроатлантичної співпраці Олександр Сушко зазначає, що заходи, подібні до Мюнхенської конференції, для Януковича стали чи не єдиною можливістю показати себе на міжнародній арені.

У свою чергу в Адміністрації президента вважають, що затягування газових переговорів з Росією не погіршить двосторонніх українсько-російських відносин.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: початок кінця правління Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]