Чт, 2024-03-28, 16:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
У спробі підриву ЄС Макрон звинуватив екс-стратега Трампа і росіян
Інші останні Новини Європейського Союзу

Макрон звинуватив екс-стратега Трампа і росіян у спробі підриву ЄС

Президент Франції Еммануель Макрон звинувачує колишнього стратега Трампа Стіва Беннона і російських олігархів у змові з європейськими націоналістами з метою демонтажу Європейського Союзу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Французький лідер в інтерв’ю регіональним ЗМІ заявив, що європейці не повинні бути наївними  щодо іноземного втручання напередодні виборів у Європарламент, які відбудуться на цьому тижні. Він сказав, що" росіяни і деякі інші " фінансують екстремістські політичні партії в Європі.

Інтерв'ю Макрона стало останнім закликом до підтримки його центристського руху на виборах, під час яких націоналісти, як очікується, зміцнять свої позиції на тлі занепокоєння щодо міграції.

Окремо Макрон зупинився на критиці Беннона. Беннон був у Франції нещодавно і похвалив кампанію ультраправої Марін Ле Пен. Однак сама Ле Пен дистанціювалася від Беннона, намагаючись розширити привабливість своєї національної партії.

Нагадаємо, Беннон заявив, що планує створення правопопулістської "супергрупи" в Європейському парламенті, депутати якої складуть третину від усього складу переобраного органу наступної весни.

Він оголосив, що створює організацію "Рух" у Брюсселі, намагаючись конкурувати з ліберальними фондами "Відкрите суспільство" Джорджа Сороса.

"Рух" має намір забезпечити виборчу та комунікаційну підтримку популістським рухам по всій Європі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: росіяни, спроба підриву ЄС, екс-стратег Трампа, Макрон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]