Сб, 2024-04-20, 05:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:51
У трьох містах запустять новий пілотний проект з реформування поліції. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У Києві, Львові та Харкові Міністерство внутрішніх справ України та ЄС запустять новий проект з реформування поліції, розмір допомоги має скласти близько 6 млн євро.

Про це 30 серпня повідомив голова Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Кястутіс Ланчінскас під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, інформує Департамент комунікації МВС України, пише УНІАН.

Проект складатиметься з двох частин: перша – це концепція community policing (взаємодія поліції із громадою), друга – сrowd control (забезпечення громадського порядку).

"Ми готові до практичної реалізації цих ідей, готові представити нашу команду у цій роботі. Головний партнер - поліція Швеції, крім того, будуть залучені фахівці з Данії", – повідомив Ланчінскас. За словами Авакова, успішна реалізація проекту забезпечить не тільки більш ефективну роботу поліції, а і сприятиме підвищенню рівня довіри населення.

"Ми плануємо почати цю роботу у трьох регіонах: Київ, Львів та Харків. Я зацікавлений, аби пілотні проекти були максимально успішними. Ми робимо системні кроки, і для нас ці питання є принциповими", - зазначив міністр.

Він додав, що паралельно у цих пілотних регіонах здійснюватиметься реформа кримінальної поліції та системи ізоляторів тимчасового утримання. За словами міністра, у рамках напрямку сrowd control планується створення спеціального поліцейського загону, діяльність якого базуватиметься на принципі деескалації напруженості під час масових заходів.

"Це буде новий немілітаризований поліцейський підрозділ для забезпечення громадського порядку", - зазначив Аваков.

За його словами, при цьому буде враховано успішний досвід шведських колег, які здійснюють оцінку ризиків проведення переговорів, за допомогою так званої "діалогової поліції" і тільки після цього пропорційно застосовують силу. Як повідомили представники Консультативної місії ЄС, вони провели оцінку потреб у пілотних регіонах та визначили, яка допомога ще потрібна.

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі почали працювати велопатрулі поліції. Такі велопатрулі вже працюють у Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Харкові, Хмельницькому та Одесі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: три міста, реформування поліції, новий пілотний проект | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]