Пт, 2024-03-29, 14:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
У Вірменії Алієв вимагає компенсацію за завдані Карабаху збитки
Інші останні Новини світу

Алієв вимагає у Вірменії компенсацію за завдані Карабаху збитки

Після фактичної капітуляції Вірменії у Нагірному Карабаху президент Азербайджану Ільхам Алієв хоче отримати від Єревана компенсацію за завдані регіону збитки.

Про це він заявив у середу, 11 листопада, під час зустрічі з азербайджанськими військовими.

За словами Алієва, конкретна сума компенсації стане відома після того, як буде проведено оцінку завданої Карабаху шкоди.

Раніше повідомлялося, що за підсумками військової операції Азербайджану з повернення контролю над Нагірним Карабахом Вірменія пішла на підписання мирного договору.

Після цього Москва почала вводити на території спірного регіону, які все ще лишаються під контролем Єревана, так звані «миротворчі» війська.

За словами президента Азербайджану Ільхама Алієва, у встановленні порядку у Карабаху братимуть участь також й турецькі військові, проте у Кремлі заявили, що таких домовленостей не було.

Нагадаємо, 27 вересня стало відомо про початок військової операції Азербайджану проти Збройних сил Вірменії у Нагірному Карабаху.

В результаті активних бойових дій Баку вдалося повернути під свій контроль цілу низку населених пунктів, у тому числі Шуші, яке є одним з ключових міст регіону.

Воно розташоване всього за 11 км від Степанакерта на узвишші, з якого добре прострілюється столиця самопроголошеної НКР.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 573 | Додав: adminA | Теги: Вірменія, компенсація, збитки, Алієв, Карабах | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]