Пт, 2024-04-19, 05:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
У здобутті статусу партнера розширених можливостей НАТО Словаччина пообіцяла Україні допомогу
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Словаччина пообіцяла Україні допомогу у здобутті статусу партнера розширених можливостей НАТО

Словаччина сприятиме здобуттю Україною статусу партнера розширених можливостей НАТО.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, про це заявив новий міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок під час телефонної розмови з українським колегою Дмитром Кулебою, передає Гордон.

Словацький міністр запевнив, що Україна буде у пріоритеті політики нового словацького уряду. Він також заявив, що Словаччина підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, європейський та євроатлантичний вибір Української держави.

"Співрозмовники обмінялися думками щодо ситуації на сході України, російської агресії, що триває, динаміки процесу мирного врегулювання у форматі "Нормандської четвірки" та переговорів у Мінську. Глава МЗС України запросив словацького колегу відвідати Україну, щойно візити стануть можливими. Корчок радо прийняв запрошення", – ідеться в повідомленні.

Новий уряд Словаччини було приведено до присяги 22 березня. Водночас Корчок став міністром пізніше за інших членів уряду (8 квітня), оскільки два тижні перебував на самоізоляції після повернення зі США у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Україна активізувала співпрацю з НАТО 2014 року на тлі анексії Криму Росією і збройного конфлікту на Донбасі. Наприкінці 2014 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає відмову України від політики "позаблоковості".

9 березня 2018 року в НАТО повідомили, що визнають за Україною статус країни-аспіранта – кандидата на членство в Альянсі.

7 лютого 2019 року український парламент ухвалив закон щодо внесення в Конституцію положення про стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та Організації Північноатлантичного договору. Закон набув чинності 21 лютого 2019 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 672 | Додав: adminA | Теги: Словаччина, україна, розширені можливості НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]