Сб, 2024-04-27, 03:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
У ЗСУ погіршується ситуація: це і забезпечення військових, і їхній моральний стан – Тука
Інші останні Економічні новини

Ситуація у Збройних силах України і взагалі в оборонній сфері викликає певне занепокоєння – мова йде у тому числі й про технічно-матеріальне забезпечення війська і про його моральний стан.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив заступник міністра тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (2016-2019 рр.) Георгій Тука.

“За наявною у мене інформацією, стан Збройних сил викликає певне занепокоєння. Це і забезпечення, і моральний рівень наших військових, які перебувають уже досить тривалий проміжок часу в ситуації ні миру, ні війни. Я, наприклад, щоденно отримую повідомлення від безпосередньо людей, які знаходяться на передовій, про кількість обстрілів. Я їх не оприлюднюю. Але ті дані, які я отримую, вони, м’яко кажучи, суттєво відрізняються від, по-перше, загально “зеленої” тези про перемир’я. А по-друге, навіть від тих цифр, які оголошує штаб”, – заявив Тука.

За його словами, він не може їх перевірити, а тому не оприлюднює публічно.

“Але загальна тенденція, виходячи з того, що ці дані я отримую з різних ділянок фронту, то, на жаль, я дуже часто фіксую неспівпадіння. І це мене бентежить”, – зазначив ексзаступник міністра.

Він також підтвердив існування конфлікту між як між міністром оборони і начальником Генерального штабу, так і між керівником Генерального штабу Хомчаком і деякими його підлеглими.

“Але я не знаю, наскільки він принциповий… Це, в першу чергу, пов’язано, з моєї точки зору, із розподілом обов’язків. І це було зроблено не так давно, і зберігається певна військова культура, і далеко не всі кадрові військові сприйняли цей розподіл обов’язків між керівником Генштабу і керівником Міністерства оборони”, – підсумував Тука.

Натомість, за словами Георгія Туки, мешканці тимчасово окупованих частин Донецької і Луганської областей значною мірою розчарувались у Росії та діяльності її окупаційних адміністрацій.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 598 | Додав: adminA | Теги: моральний стан, погіршення ситуації, зсу, Тука, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]