Пт, 2024-04-26, 19:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Ухвалити Виборчий кодекс - активісти закликали Раду
Інші останні Політичні новини

  Активісти закликали Раду ухвалити Виборчий кодекс

Центр UA та рух Чесно закликають народних депутатів ухвалити в другому читанні Виборчий кодекс 3112−1.

У заяві активісти вимагають від Комітету з питань правової політики і правосуддя невідкладно завершити підготовку документа до другого читання.

Також вони закликали спікера Ради Андрія Парубія винести на розгляд парламенту проект Виборчого кодексу вже 28 травня, а народних депутатів — підтримати його своїми голосами.

«Незважаючи на те, що вікно можливостей для прийняття закону є критично обмеженим, закликаємо народних обранців виконати обіцянки, дані українському народу на Майдані і в парламенті, і невідкладно прийняти Виборчий кодекс, щоб наступні чергові вибори відбулися за системою з відкритими регіональними списками», — резюмували активісти.

Виборчий кодекс прийняли в першому читанні ще в 2017 році.

Законопроект передбачає 4% прохідний бар'єр у парламент.

Крім того, документ пропонує систему регіональних відкритих списків, коли Україна ділиться на 27 виборчих регіонів. У кожному з цих регіонів партії висувають свої списки.

Виборець обов’язково голосує за партію і за бажанням — за кого з кандидатів, яких партія висунула в цьому регіональному списку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: ухвала, Виборчий кодекс, рада, активісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]