Чт, 2024-03-28, 15:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
Україна майже готова підписати Асоціацію з ЄС: уже перевіряють коми
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

З технічного погляду, українська сторона вже майже підготувала до підписання угоду про асоціацію з ЄС, заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції України Валерій П'ятницький в ефірі "5 каналу".

"Ми фактично вже готові до підписання цієї угоди, якщо ми говоримо про технічну роботу. Ми зробили переклад, перевіряємо кожну кому для того, щоб бути впевненими, що в цій угоді не буде якихось прикрих помилок чи якихось юридичних нісенітниць. Тому ми будь-якої миті будемо готові до підписання цієї угоди. Все, що залежить від експертів, від людей, які готували цю угоду і готують до підписання, я думаю, що ми все зробимо вчасно", - сказав він.

Також П'ятницький заявив, що угода про зону вільної торгівлі не завадить євроінтеграції України, а тільки зміцнить присутність України на ринках, які для неї є традиційними.

Нагадаємо, що 25 січня у Міністерстві закордонних справ України зазначали, що терміни парафування Угоди про асоціацію з Європейським Союзом залежать від юридичного узгодження тексту угоди в частині, що стосується зони вільної торгівлі.

Як повідомлялося, на саміті Україна-ЄС, що відбувся в Києві 19 грудня 2011 року, не було парафовано угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. Міністр закордонних справ країни Костянтин Грищенко сподівається, що документ буде парафовано до середини лютого 2012 року. Президент України Віктор Янукович вірить, що цю угоду буде підписано у 2012 році.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: Україна майже готова підписати Асоц | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]