Чт, 2024-04-25, 21:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Україна отримає 300 мільйонів доларів позики від Світового банку
Інші останні Економічні новини

Світовий банк надасть Україні $300 млн

Виділення коштів має на меті не допустити, щоб близько 1 млн українців опинилися за межею бідності через COVID-19

Світовий банк затвердив Україні позику в розмірі $300 млн для додаткового фінансування заходів з боротьби з COVID-19 в рамках проєкту модернізації мереж соціального захисту.

Як йдеться в повідомленні організації, це додаткове фінансування допоможе зміцнити Програму гарантованого мінімального доходу (GMI) в Україні, щоб не допустити, щоб близько 1 млн українців опинилися за межею бідності через пандемію COVID-19.

Це вже друге додаткове фінансування в рамках цього проєкту після того, як 30 квітня 2020 року було схвалено надання $150 млн.

Прогнози СБ показують, що через епідемію COVID-19 бідність в Україні може збільшитися на 4%, досягнувши приблизно 23% до кінця 2020 року.

«Нові фонди допоможуть профінансувати заходи соціального захисту в Україні у зв'язку з COVID-19 за рахунок швидкого впровадження грошових переказів фізичним особам і домашнім господарствам, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію», – йдеться в повідомленні.

За оцінками СБ, 60% українців, які можуть опинитися за межею бідності через спалах COVID-19, не користуються жодними програмами соціального захисту.

Друге додаткове фінансування буде направлено на підтримку введення онлайн-реєстрації та розширення електронних / цифрових платежів. Нова система надання послуг, на переконання СБ, значно підвищить стійкість українських мереж соціального захисту до майбутніх потрясінь, включаючи економічні кризи і стихійні лиха.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 655 | Додав: adminA | Теги: україна, 300 мільйонів доларів позики, Світовий банк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]