Сб, 2024-04-20, 02:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Україна перша в Європі за кількістю замерзлих на смерть
Інші останні Надзвичайні новини
Взимку 2012 року - у січні-лютому та грудні - в Україні від переохолодження загинули близько 200 осіб, що є найбільшим показником серед країн Європи. Про це повідомило видання "Комерсант".

Перша хвиля смертей від переохолодження пройшла на початку року, коли в країну прийшли аномальні морози - до 30-36 градусів нижче нуля. Тоді протягом двох тижнів в Україні загинули 112 людей.

У минулу зиму Україна стала лідером серед країн Європи за кількістю загиблих від переохолодження. На початку 2012 року в ЄС через морози загинуло понад 500 людей: у Польщі - 82 людини, у державах Балтії - 34, на Балканському півострові - 37, в Італії - 40. У Росії тоді від переохолодження загинуло 64 людини.

У грудні 2012 року за даними МОЗ в Україні від переохолодження загинули вже 83 людини. Більше загиблих було тільки в Росії - 90 осіб. Таким чином, в 2012 році Україна стала абсолютним європейським рекордсменом за кількістю смертей від переохолодження.

В той же час в благодійних організаціях заявляють, що дані Мінохоронздоров'я за загиблими від переохолодження занижені.

"Згідно з підрахунками громадських організацій, кількість жертв грудневих морозів становить приблизно 200 осіб", - заявила керівник прес-служби всеукраїнського благодійного фонду "Соціальне партнерство" Ганна Вукс.

Також вона зазначила, що в основному на вулицях від переохолодження вмирають не безхатченки, а ті, хто випив і заснув на вулиці.

Також Вукс підкреслила, що найбільша кількість жертв - це літні люди, які не в змозі опалити власний будинок.

"В основному, це хворі пенсіонери, які живуть в регіонах. Вони фізично нездатні нарубати собі дров і розтопити піч, а про них ніхто не подбав", - заявила вона.

Нагадаємо, за даними МОЗ найбільшу кількість померлих від переохолодження в Україні - у Черкаській області (11 осіб), Сумській (10) та Київській (9). При цьому 11 людей померли в медустановах, 57 - на вулицях, 15 - у своїх будинках.

64% постраждалих від переохолодження, вмирають у нічний час. Майже 69% з них помирають на вулиці.

Раніше повідомлялось, що у зв'язку із великою кількістю жертв морозів, у МНС вирішили встановити намети для обігріву в кожній області України.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: Європі, україна, кількістю замерзлих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]