Пт, 2024-04-19, 17:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
Українці масово почнуть тікати до ЄС - у Європі попереджають
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сьогодні, 21 лютого, депутат Європейського парламенту від Латвії Олександр Мирський застеріг Україну від масового виїзду українців до країн-членів Євросоюзу у випадку, якщо безвізовий режим з ЄС буде досягнутий, повідомляють "Українські новини".

Він зазначив, що в результаті останнього перепису населення після вступу Латвії у ЄС вона втратила 700 тисяч осіб.

"Ці 700 тисяч людей - найкращі, найздібніші, заповзятливі, вони перебувають в Англії, в Ірландії, у Франції, вони поїхали туди працювати. Такий же ефект може бути і у вас", - сказав він.

Депутат зазначив, що перш, ніж відкривати кордони з ЄС, в Україні необхідно забезпечити належний рівень життя. "Інакше ви втратите дуже велику частину найбільш дієздатного населення, а значить втратите гроші в бюджет", - сказав Мирський.

На думку депутата Європарламенту, владі України потрібно зважити всі ризики, які може спричинити євроінтеграція, зокрема, подальше досягнення безвізового режиму з ЄС, щоб уникнути ситуації з масовим виїздом населення з України.

Мирський також зазначив, що в порівнянні з іншими країнами колишнього СРСР Україна демонструє значний прогрес в демократії, і висловив упевненість, що в майбутньому Україна ввійде в Європейський Союз.

"В Україні це все широко представлено, в Україні у кожного є право висловитися. Якщо хтось каже, що тут когось затискають, то це неправильно", - сказав він.

Він вважає, що той факт, що в Україні можливе проведення акцій на підтримку колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, є свідченням демократії в Україні. "Я вчора, проходячи вулицею, бачив намети на підтримку Тимошенко, подобається чи не подобається, але я наголошую для себе, що такі акції протесту в Європі в принципі неможливі. Якщо людину засуджують, якщо вона перебуває під судом, то зовнішні прояви досить обмежені", - сказав Мирський.

Зазначимо, що в Міністерстві закордонних справ України стверджують, що введення безвізового режиму з Євросоюзом є одним з трьох найбільш актуальних завдань у контексті євроінтеграції України поряд з підписанням Угоди про асоціацію і створенням зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, що в парламенті зареєстрований законопроект про біометричні паспорти, співавторами якого є депутати від Партії регіонів. Свою редакцію документа підготували також у Міністерстві юстиції. ЗМІ писали про те, що експерти побоюються, що боротьба між Мін'юстом і депутатами призведе до зриву схвалення закону і ускладнить переговори з Євросоюзом щодо візової лібералізації.

Візове питання в Україні зараз активно обговорюється. Так, Київ сподівається на безвізовий режим з усім Євросоюзом. За словами глави українського МЗС, Україна до 2014 року зможе претендувати на безвізовий режим з ЄС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: у Європі попереджають | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]