Ср, 2024-04-24, 06:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Українці при платежах через термінали отримуватимуть дані про банки-контрагенти - НБУ
Інші останні Економічні новини

Національний банк України (НБУ) змінив правила прийому комерційними агентами банків платежів через платіжні пристрої та пункти прийому готівки, розширивши інформування споживачів таких послуг.

"З 30 серпня 2016 року передбачено встановлення обов’язку комерційних агентів банків зазначати у касовому документі (квитанція/чек тощо), що видається платнику за результатами здійснення операції з приймання готівки для подальшого її переказу, інформацію щодо найменування комерційного агента та банку, від імені якого комерційний агент надає зазначені послуги", - зазначає НБУ на своєму офіційному сайті.

Згідно з повідомленням регулятора, відповідні зміни закріплено постановою НБУ від 23 серпня 2016 року за № 376, яка набирає чинності 30 серпня поточного року.

У Нацбанку вважають, що такий крок підвищить захищеність користувачів таких послуг.

Раніше регулятор повідомляв про намір спростити реєстрацію суб'єктів ринку платіжних послуг й запрошував обговорити відповідні зміни до своєї постанови від 4 лютого 2014 року №43.  

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: дані про банки-контрагенти, Платежі, українці, термінали, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]