Пт, 2024-03-29, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
Україні та Литві у Польщі запропонували спільно протистояти загрозам з боку РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

  У Польщі запропонували Україні та Литві спільно протистояти загрозам з боку РФ

Спікер польського Сенату наголосив, що інтереси трьох країн збігаються, а їхнім спільним ворогом є "імперська політика Москви".

Глава Сенату Польщі Станіслав Карчевський закликав Литву та Україну спільно протистояти загрозам, що спричиняють російські провокації. Про це він заявив під час сесії Парламентської асамблеї Польщі, Литви та України у Вільнюсі.

Карчевський переконаний, що перед польським, литовським та українським народами стоять спільні виклики. Він наголосив, що інтереси трьох країн збігаються, а їхнім спільним ворогом є "імперська політика Москви".

Водночас спікер польського Сенату підкреслив, що "ми спільно протистоїмо, спільно підтримуємо територіальну цілісність та незалежність України".

"Спільним викликом для Польщі, Литви та України є відбити загрозу, що пливе для наших взаємин з російських провокацій. У польсько-українських відносинах ці провокації стосуються історичної пам’яті, а в польсько-литовських відносинах – проблем польської меншини в Литві. Так історія, які і справи меншини насправді складні, але це не є причиною, щоб ми дозволяли будь-кому їх розігрувати, для того, щоб нас порізнити і пересварити", – заявив Карчевський.

Крім того, він додав, що разом з іншими країнами вимагає збереження санкцій Євросоюзу проти Росії та очікує їх розширення.

"Ми разом вимагаємо збереження санкцій Європейського Союзу проти Росії. Очікуємо також їх розширення у випадку, якщо Кремль продовжуватиме агресію, яку ми останнім часом спостерігаємо в Азовському морі. Ми разом виступаємо проти Nord Stream 2 – проекту, який створить нове джерело фінансування російських злочинів, який суперечить правилам ЄС, тому що порушує принципи третього енергетичного пакета", – резюмував він.

Нагадаємо, 23 жовтня міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович повідомив, що Варшава підтримуватиме Україну в протидії російській агресії, а також – не визнає нелегальної анексії Росією Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 713 | Додав: adminA | Теги: україна, Польща, Протистояння, загрози РФ, литва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]