Пт, 2024-04-19, 06:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Українські паралімпійці хочуть бойкотувати Сочі
Інші останні Спортивні новини
Національний паралімпійський комітет України готовий бойкотувати Зимові Паралімпійські Ігри 2014 року в Сочі, якщо Російська Федерація не виведе своїх військ з території України.

Про це повідомила прес-служба Національного паралімпійського комітету України за підсумками засідання ради.

"Національна паралімпійська збірна команда України сподівається, що найближчими днями країна-господар зупинить агресію і виведе війська з України. У випадку, якщо це не буде зроблено, Національний паралімпійський комітет України прийме рішення про неможливість участі української команди в XI Зимових Паралімпійських іграх", - йдеться в повідомленні.

Комітет нагадує про неприпустимість порушення керівництвом Росії Олімпійської хартії, Хартії ООН та статутних документів Міжнародного паралімпійського комітету та невизнання країною-організатором Ігор вимог світової спільноти з мирного врегулювання ситуації, що склалася у зв'язку з агресивними діями російських військ.

У Комітеті заявляють, що "глибоко обурені вторгненням до нашої країни російських військ, що під надуманими приводами так званого захисту громадян, які розмовляють російською, окупували частину нашої держави - Автономну Республіку Крим".

"Національна паралімпійська збірна команда представлена ​​10 регіонами України, до її складу увійшли спортсмени, багато з яких говорять російською мовою і вважають її рідною. У багатьох членів національної команди України чимало друзів і рідних - росіян", - йдеться в повідомленні.

"Проте цинічний напад російських військ на територію України свідчить, що Росія, як господарка Паралімпіади, не готова проводити Паралімпійські ігри", - вважають у Раді українського паралімпійського комітету.

Нагадаємо, У Держприкордонслужбі повідомили, що спостерігається скупчення військової техніки на території РФ поблизу держкордону біля Харківської, Луганської та Донецької областей. Такі дані можуть свідчити про підготовку російської сторони до вторгнення.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: українські паралімпійці, бойкотувати Сочі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]