Сб, 2024-04-20, 12:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:09
Українські прем'єри в середньому "живуть" на посаді рік та сім місяців - дослідження
Інші останні Політичні новини

Незважаючи на регулярні кадрові зміни в українському уряді, самому Денису Шмигалю поки що, здається, відставка не загрожує. На сьогодні Шмигаль перебуває 611 днів на своїй посаді, і це вже більше середньої тривалості роботи прем'єр-міністрів. Аналітики підрахували, скільки днів зберігали свою посаду голови всіх українських урядів.

За часи незалежності України було 18 прем'єр-міністрів. У середньому вони перебували на посаді 585 днів.

За роки незалежності України було 18 прем'єр-міністрів. У середньому вони перебували на посаді 585 днів (рік, 7 місяців та 8 днів).

Найдовше протримався Микола Азаров – 1 тисячу 419 днів, це з урахуванням першого та другого уряду, які він сформував підряд.

На другому місці – Володимир Гройсман, головою Кабміну він працював 1 тисячу 232 дні. Валерій Пустовойтенко наприкінці 90-х 889 днів був прем'єр-міністром. Юлія Тимошенко вдруге 806 днів протрималася на посаді прем’єра.

Антирекорд за кількістю днів на чолі уряду (звісно, крім виконувачів обов'язків) належить Олексію Гончаруку – 188 днів, трохи більше пів року.

Якщо взяти, наприклад, Міністерство внутрішніх справ, то рекорд за кількістю днів на посаді голови належить Арсену Авакову – 2 тисячі 695 днів, понад сім років. На другому місці – Юрій Кравченко, який був міністром 2 тисячі 93 дні.

За часи незалежності було 12 голів МВС, у середньому вони працювали по 917 днів (два з половиною роки).

У Міністерстві охорони здоров'я рекордно довго, але у статусі виконувачки обов'язків міністра, була Уляна Супрун – 1 тисяча 123 дні. Антирекорд – всього 26 днів на посаді – у Іллі Ємця.

Міністрів охорони здоров'я в Україні було 22, їхня середня «тривалість життя» на посту – 432 дні (рік, два місяці та 8 днів).

Міністерство оборони найдовше очолювали Олександр Кузьмук (1 тисяча 931 день) та Степан Полторак (тисяча 780 днів). Усього було 17 керівників, у середньому вони затримувалися на 618 днів (рік, вісім місяців та 10 днів).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 625 | Додав: adminA | Теги: дослідження, українські прем'єри, рік та сім місяців, Посада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]