Ср, 2024-04-24, 20:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Українські заробітчани проміняли Польщу на Німеччину - більше платять
Інші останні Економічні новини

Економіка Польщі може зазнати деяких втрат, адже заробітчани з України, які раніше допомагали скоротити дефіцит робочої сили, все частіше їдуть на заробітки до Німеччини.

За даними офіційного бюро зайнятості, щороку зростає на 20% кількість українців, які запитують реєстрацію в Польщі. Однак вони не залишаються там жити, а працювати їдуть до Німеччини, де заробітна плата значно вища.

- Ми можемо говорити про тисячі українців, які офіційно проживають в Польщі, але працюють в Німеччині, де нестача робочої сили також болюча. Це серйозна загроза для Польщі – зауважив глава кадрового агентства Польщі Кшиштоф Інглот.

За оцінками бюро, після пандемії коронавірусу кількість українців, які живуть у Польщі, вперше за багато років впала нижче 1 млн.

Водночас кількість пропозицій польських роботодавців для українців вдвічі перевищила кількість зацікавлених здобувачів.

Згідно з даними офіційної польської статистики, кількість вакансій у другому кварталі 2021 року збільшилася на 29,6%.

Раніше перший віце-прем’єр і міністр економіки України Олексій Любченко повідомляв, що кількість українців, які виїжджають на роботу за кордон, стабільно щороку становить від 2 до 3 млн.

Більшість українських заробітчан обирають логістику, заводи, сферу послуг.

Проте експерти зазначають, що українська трудова міграція поступово перетворюється в еміграцію і люди виїжджають на чужину уже з сім’ями та залишають Україну назавжди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 673 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, українські заробітчани, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]