Пт, 2024-04-19, 21:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:15
Український поет Борис Олійник помер
Інші останні Культурні новини

У неділю 30 квітня об 11 годині 45 хвилин на 82-му році життя після важкої і тривалої хвороби помер легендарний український поет Борис Олійник, повідомив Михайло Маслій у Facebook.

"Колись він сформулював своє життєве і мистецьке кредо: "Писати, як живеш, а жити, як пишеш". Активною громадянською позицією Борис Олійник довів, що поет відповідає за все, що було до нього, що відбувається за його життя і що буде після нього. ”Я тим уже пишаюся, що українець зроду", — класика, яка також належить перу і діям цієї багатогранної особистості ", - пише Маслій.

"Борис Ілліч заслужив багатомільйонну любов українців у всіх світах саме за свою поезію. Коли читаєш його ”Парубоцьку баладу”, ”Стару пісню на новий мотив”, ”Ринг”, ”До проблеми: революція і митець”, ”А зрадник завше продає когось”, відчуваєш почерк віртуоза слова найвищого ґатунку", - додає він.
Бори́с Іллі́ч Олі́йник — український поет, перекладач,державний діяч. Автор понад 40 книг, віршів, есе, статей, які перекладалися російською, чеською, словацькою, польською, сербською, румунською, італійською та іншими мовами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: український поет Борис Олійник поме | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]